2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı, dün gerçekleştirilen İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı.

Keşan’da 898 öğretmen göreve başlarken, 12 bin 765 öğrenci de sıralardaki yerlerini aldı. Saat 14.00 sıralarında başlayan ve Abdül Şavur İlkokulu’nda yapılan törene; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Okul Müdürü Musa Lodos yaptı. Lodos, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına başlamanın ve İlköğretim Haftası’nı kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Okulumuzda Düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na ‘Hoş Geldiniz.’ Okulumuz 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına tüm bölümlerin eksiklerini tamamlamış ve 1 müdür,1 müdür yardımcısı,1 anasınıfı,6 sınıf öğretmeni, 1 yardımcı hizmetli ve taşımalı eğitim kapsamında 7 yerleşim yerinden okulumuza taşınan 11 kız ve 10 erkek taşımalı öğrenci olmak üzere okulumuzda 48 kız, 68 erkek olmak üzere toplam 116 öğrenci ile eğitim öğretime hazır. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: ‘Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: okul.’ İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, akıl ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: ‘İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.’ Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Unutmayınız ki; başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Kıymetli veliler; çocuklarınızın okula başlamasından dolayı hepinizin heyecanlı olduğunu biliyorum. Ama çocuklarınız bizim gözetim ve denetimimiz altında tüm eğitim süresince kendilerini güvende hissedecek, gelişecek ve eğitim hayatlarını en iyi bir şekilde tamamlayacaklarından hiç şüpheniz olmasın. Biz okul olarak yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Gerek sınıf başına düşen öğrenci sayılarında gerek fiziki mekânlar bazında çocuklarımızın yaş ve fiziksel özelliklerine göre uyumlu hale getirdik. Eğitim öğretim için en uygun ortamı hazırladık. Sizlerde okulumuzla işbirliği içinde olun. Okulunuz, çocuklarınız, öğretmenleriniz ile işbirliği içinde olun ve onlara sahip çıkın ki tüm zorlukları hep birlikte aşalım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği ‘Muasır medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkabilme dileğimle hepinizin İlköğretim Haftasını Kutlar, 2016-2017- Eğitim Öğretim Yılının Vatanımıza-Milletimize hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

Tören; öğrencilerin İlköğretim Haftası şiirlerini okuması ve Nuri Özder ve Mahir Sağlık’a çiçek hediye edilmesiyle devam etti. Tören; Özder’in 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk ders zilini çalmasının ardından son buldu. Ayrıca, okulun giriş kapısına 15 Temmuz darbe girişimini anlatan afişlerin asıldığı görüldü.