HABER MERKEZİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Edirne İl Müdürlüğü, Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkan Vekili Sema Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Vedat Çimen ile daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk, programla ilgili bir konuşma yaparak şunları söyledi.

“Çevremizi korumak konusunda farkındalık oluşturmak konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla 21 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanan genelge ile 5 Haziran’ın içerisinde günü kapsayan hafta Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacaktır budan sonra. Her yıl ayrı bir tema ile kutlanacaktır. Türkiye Çevre Haftası 2022 yılında Sıfır Atık Teması ile kutlanmaktadır. Sayın Kaymakamım bilindiği üzere Sıfır Atık sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde ve himayesinde, bakanlığımızın bünyesinde 2017 yılında tanıtım toplantısı yapılarak bütün kamu kurum ve kuruluşlardan başlamak üzere ülkemizin her yerinde yaygınlaştırılması ve uygulanması hedeflenmiştir. Sevgili öğrenciler sıfır atık israf etmemek, kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları kaynağında ayrıştırmak, ayrıştırdığımız atıkları etkin bir toplama sistemi kurmak, ayrıştırdığımız atıkların geri dönüşümü ve geri kazanımını sağlamaktan hedeflenen Atık Yönetmeliği ve atık önleme hedefidir. Bilindiği üzere dünyamız ve ülkemizde nüfusun ve yaşam standartlarının artması ile ilgili , kentleşme, sanayileşme, tüketim ve doğal kaynakların kullanılması ile birlikte çok miktarda atık oluşmaktadır. Eğer biz bunlarda sıfır atığı uygulamazsak bütün canlıları tehdit eden derecede hava, su ve toprak kirliliğine neden olacaktır. Bunun yanında iklim değişikliği erozyon ve çölleşmeye sebep verecektir. Bundan dolayı sıfır atığı programımızın birinci hedefine koymamız gerekmektedir. Belediyelerimiz, işletmelerimiz, kurumlarımız, özellikle tüm vatandaşlarımızın sıfır atık hareketine dahil olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle içerisinde bulunduğumuz Türkiye Çevre Haftası’nı kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Öztürk’ün konuşmasının ardından hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞÖYLE (RESİM)

İLKOKULLAR (ÇOCUĞUN GÖZÜNDEN ÇEVRE)

1-Nisa Öztürk (Rasim Ergene İlkokulu)

ORTAOKULLAR (İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ)

1-Ali Akça (Yekta Baydar Ortaokulu)

LİSELER (DOĞA SENİ BEKLER)

1-Beyza Yücel (Keşan Batı Koleji )

Bu öğrencilerin ödüllerini Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz tarafından takdim edildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞÖYLE (RESİM)

İLKOKULLAR  (ÇOCUĞUN GÖZÜNDEN ÇEVRE)

2- Melek Öztürk (Rasim Ergene İlkokulu)

ORTAOKULLAR (İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ)

2- Güneş Simay Sezen ( Nevzat Kahraman Ortaokulu)

2. olan öğrencilerin ödülleri Keşan Belediye Başkan Vekili Sema Kılıç tarafından takdim edildi.

İLKOKULLAR (ÇOCUĞUN GÖZÜNDEN ÇEVRE)

3. Ece Naz Sinecek (Anafartalar İlkokulu)

ORTAOKULLAR (İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ)

3. Ece Buğlem Dıngırdan (Keşan Doğru Cevap Ortaokulu)

3. olan öğrencilerin ödüllerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk takdim etti.

LİSELER ARASI (DOĞA SENİ BEKLER)

2. Rümeysa Kır (Keşan Fen Lisesi)

3. Mustafa Enes Sorgun (Mehmet Akif Ersoy Lisesi)

Bu öğrencilerin ödüllerini de Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz takdim etti.

Ödül töreninin ardından Keşan Belediyesi Sanat Merkezi Halk Oyunları gösterisini sundu.

Birçok kurum tarafından kurulan stantların gezilmesi, Keşan Belediyesi ekibinin müzik dinletisi ve çevre temizliğinin gerçekleştirilmesi ile program sona erdi.