HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Geçen Pazar günü, Keşan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programda Türk öğrencilerle tanışan Romanya, Litvanya, Portekiz ve Kuzey Makedonya’dan gelen öğrenciler, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Proje Koordinatörü Hayriye Aydın, ‘Green Europe Education Abilities’ projesinin Türkiye, Romanya, Litvanya, Portekiz ve Kuzey Makedonya olmak üzere 5 ortağı olduğunu belirterek, “Projemizin amacı öğrencilerimizin çevreye daha duyarlı olmasını sağlarken diğer taraftan onların sanatsal, iletişim, birlikte çalışma, dijital ve dil becerilerini geliştirmek. Daha önce biz diğer ülkelerde öğrenci çalışmalarına katıldık. Şu an hareketliliğimiz bizim ülkemizde. 4 farklı ülkeden 40 öğrenciyi misafir ediyoruz. 5 gün süreyle etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Aydın, misafir öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı etkinliklerine de katılacağını kaydetti. Öğrenciler gün boyu çeşitli oyun ve etkinlikler gerçekleştirdi. Ayrıca programda öğrenciler tarafından mini bir konser de verildi.