Rasim Ergene İlkokulu ve Ortaokulu'nun düzenlediği veli eğitim seminerlerine katılan veliler, belgelerini dün düzenlenen törenle aldı.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve saat 15.30'da başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, öğretmenler ve belge alacak veliler katıldı. Okul Öncesi Öğretmeni Berrin Otlu’nun sunumunda gerçekleşen törende, 63 veli belge aldı.






YAVUZCAN: EKİP OLMAYI ÖĞRENDİK, İLK TUĞLAYI BİZ KOYDUK

İlk olarak kürsüye gelen 7/19 yaş aile eğitimi katılımcılarından Filiz Yavuzcan, 8 haftanın özeti olarak yazdığı dizeleri okudu. Yavuzcan, “Bu çalışma sayesinde ekip olmayı öğrendik. İlk tuğlayı biz koyduk.” dedi.


KOÇAK: SAYIMIZ GÜNDEN GÜNE ARTARAK BÜYÜYORUZ

Okul Rehber Öğretmeni Fatma Koçak ise, ailenin önemi her geçen gün artan bir kurum olduğunu ifade ederek, “Bakanlığımızın ve UNICEF’in işbirliği ile yürütülen 7/19 yaş aile eğitimi programına 21 katılımcımız, 7/11 yaş aile eğitimi programımıza 21 katılımcımız, okul öncesi aile eğitimi programımıza da 21 katılımcımızla sayımızı günden güne artırarak büyümeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.


ERKUL: BÜTÜNLEŞMİŞ BİR AİLE EĞİTİMİ SAĞLANMASINI AMAÇLADIK”

Okul Müdürü Bülent Erkul, yaptığı konuşmada çocukların gelişiminde en önemli kaynağın aile olduğunu söyleyerek, “Biz Rasim Ergene okulu olarak, veli eğitim seminerlerimizle öncelikle anne ve babanın çocuklarının eğitim sürecinin bir parçası haline getirmeleri, okul ve aile işbirliği ile bütünleşmiş bir aile eğitimi sağlanmasını amaçladık.” dedi.


ARAS: EĞİTİM EVDE BAŞLAR

Bülent Erkul’un ardından söz alan Murat Aras, seminere katılan tüm velileri kutladığını ifade ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Veli eğitim seminerlerine velilerimizi teşvik ettiğimizde, sık sık tepkileriyle karşılaştık. Ancak, hepimizin birçok konuda eksiği var. Eğitim, evde başlar. Çocuk bize geldiğinde, ailenin aynası gibidir. Bizlerin okullarda verdikleri, aile tarafından desteklenip geliştirilmezse, çocuklar için sadece okulda uyulması gereken kural olarak kalır.”


DINKIRCI: ÇOCUK, GÖRDÜĞÜNDEN ETKİLENİR

Son olarak konuşan Bekir Dınkırcı, sözlerine başlamadan önce, veli eğitim seminerlerinde emeği geçen herkese teşekkür etti. “İstediğiniz şeyi anlatın, çocuk gördüğünden etkilenir. Benim istediğim, bu ve bunun gibi çalışmaları kümülatif hale getirelim. Bu iş salt öğretmenlerle, salt öğrencilerle yapılmıyor. Hep birlikte bu sinerjiyi ortaya koyabilmek gerekli.” şeklinde konuşan Dınkırcı, tüm katılımcıları son günlerde yaşadığımız deprem konusunda da uyardı. Bekir Dınkırcı, depremden korunmak için alınması gereken önlemler ve deprem bilincine dikkat çekti.

63 VELİYE BELGELERİ VERİLDİ

Program, okulda gerçekleştirilen aile eğitim seminerlerinden oluşan görüntülerin izlenmesinin ardından, 63 velinin Dınkırcı, Aras ve Erkul’un elinden belgelerini alması ile son buldu.