Merhum Abdül Şavur, adına yaptırılan okulda, “Eğitimde İz Bırakanlar” konulu program ile dün anıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda, saat 12.20 sıralarında, Sınıf Öğretmeni Ahmet Baş sunumunda başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli eğitim Müdürü İlker Erarslan, Merhum Abdül Şavur’un kızı Naciye Şavur Çöl, torunları Lütfiye Gürer, İsmail Gürer, Esen Gürer, Oya Kanlı, Engin Şavur, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Okul Müdürü Musa Lodos tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Okulumuzun kurucusu olan ve Keşan’da eğitim öğretime ilk harcı koyanlardan hayırsever iş adamı Abdül Şavur’un 29’ncu ölüm yıldönümünde onu anmak ve ailesinin saygıdeğer üyelerine şükranlarını sunmak üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, “Evet, Türkler için hala kutsal sayılan Balkanlar’da doğmuş, zorlu geçen yıllar sonrasında Türkiye’ye gelerek tarım ve ticaretle uğraşarak Keşan’ımızda örnek bir yaşamı sonrasında kazandıklarından önemli bir kısmını o günün koşullarında bu eğitim yuvasına harcayan bu örnek insan Keşan’ımızda hayırseverlerce yapılan ve yaptırılan sayıları küçümsenmeyecek boyutlara ulaşan eğitim kurumlarına da öncülük etmiş ve bu insanları yüreklendirmiştir, diye düşünüyorum. Okulumuzun ilk binası olan binanın kapısı Yunanistan’a doğrudur. Bu yatırımıyla o topraklara bir mesaj vermekte istemiş olabilir. Bizim bu gün aldığımız mesaj da şudur: Bizim ekmeğimiz, çocuklarımızın geleceği olan bu kutsal çatı altında ülkemizi başarıdan başarıya koşturan, mutlu ülkesi ve bayrağı ile gurur duyan gençleri sevgi şemsiyesi altında yetiştirmek büyük sorumluluğumuzdur. Bu kutsal eğitim yuvasına kuruluşundan bu güne emek veren müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, çalışan, aile birliği temsilcisi üyeleri çocuklarımıza güç veren onların gülen yüzlerinde şekillenen gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah hepinizden razı olsun. Sizler müsterih olun emanetiniz emin ellerdedir.”  dedi.

BU KÜÇÜK EĞİTİM YUVASINI KEŞAN’IN İNCİSİ YAPMAK BOYUNUMUZUN BORCU

Bu küçük eğitim yuvasını Keşan’ın incisi yapmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Lodos, şunları söyledi: “Çocuklarımıza layık gördüğümüz projeler zaman kaybetmen harekete geçirilmiş olup bu eğitim yuvamızın temizliği, disiplini, düzeni, örnek sınıfları, okuyan, soran sorgulayan, öz güveni oturmuş, okula koşarak gelen öğrencileriyle yarına yürüyen değil koşan olmak istiyoruz. Mazeretlere sığınmadan bu hedeflere ulaşacağımıza ve bunun ilk hasadını da bu günden çocuklarımızın gülen yüzlerinden, ışıldayan gözlerinden almaya başladığımızı müjdelemek istiyorum. Kendisini sonsuz rahmet ve minnetle anmaktan büyük gurur duyduğumuz güzel insan Abdül Şavur amca! Türk insanının en büyük değerlerinden olan vefa duygumuz günümüzde her ne kadar zaafa uğrasa da bizler ve okulundaki minik yürekler seni hiç unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız. Ülkemizin her bir köşesini yarınlarda da senin hayallerinde olduğu gibi bizler de aydınlatmaya devam edeceğiz. Seni seviyoruz, özlemle rahmetle, minnetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun.”

Abdül Şavur'un özgeçmişinin okul öğrencisi Melek Turanlı, okulun tarihçesinin okul öğrencisi Ceren İnci tarafından okunmasından sonra okulla ilgili slayt gösterisi sunuldu. Program, Abdül Şavur'u anma etkinliği nedeniyle düzenlenen yarışmada kompozisyon dalında birinci olan Esra Karakaş ile şiir dalında birinci olan Kübra Uzan’ın eserlerini okumasıyla sürdü. Programda, kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler Esra Karakaş, Şevval Cabas, şiir dalında dereceye giren Kübra Uzan, Nisa Nur Yeşil ve Yusuf Yeşil, resim dalında dereceye giren Efe Esen, Bade Güner, Buse Duru Özkul ile Balım Soycan’a ödülleri verildi. Etkinlik, katılımcılara lokma ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi. Programın ardından ailesi ve okul yöneticileri, Abdül Şavur’un Asri Mezarlık’taki mezarını ziyaret ederek, dua etti.