Öğrenci değişim projesi’yle 21-27 Mart 2013 tarihleri arasında Litvanya’dan 15 öğrenci Keşan’a gelerek çeşitli eğitim ve programlar düzenlenmişti. ADEN Koleji 7. Sınıf öğrencileri 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü Litvanya’ya giderek bir dizi eğitim ve programa katılacak.

ADEN Koleji Anaokulu/Ortaokul Müdürü Elvan Ekinci, konu hakkında yaptığı açıklamada, Litvanya’da öğrencilerin ADEN Koleji’ne gelmeleriyle bir kültür alış-verişi yaşandığını ifade etti.

Ekinci, “Projenin ilk ayağının gerçekleşmesi öğrenciler ve aileler üzerinde olumlu etkiler yaratmıştır. Bu olumlu izler halen devam etmektedir. 7. Sınıf öğrencilerimizin Litvanya’da katılacakları eğitim programları öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır. Oranın eğitimi ve kültürünü inceleyerek elde edilen olumlu izleri bizlere aktaracaklardır” şeklinde konuştu.

Elvan Ekinci, ADEN Koleji öğrencilerinin Litvanya’da okullarını ve Keşan’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Projenin mimarı Kıristina Balcı da, “Öğrenci Değişim Projesi”ye  kültürel farklılıkları tanıtmayı ve öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Balcı, “Birlikteyken öğrenciler kültürel benzerlikler ve farklılıkları keşfetme fırsatı bulacaklar. Proje süresince her gün Türkiye ve Litvanya’daki eğtim sistemini, okullarındaki aktiviteleri, özel hizmetler ve rehberlik hizmetlerini birbirlerine tanıtma şansı bulacaklar. Aynı zamanda Litvanya’da öğrenci olma deneyimi yaşamış olacaklar ve yapılan gezilerle Litvanya’nin tarihini tanıyacaklar” dedi.

ADEN Koleji 7. Sınıf öğrencileri ile birlikte İngilizce Bölüm Başkanı Metin Yoluç, Türkçe Öğretmeni Seçil Karagöz ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aylin Çirozlar da Litvanya’daki programlara katılacak.