ADEN Koleji’nin düzenlediği “1. Kitap Şenliği”nde öğrenciler yazarlarla buluşma fırsatı yakaladı.  Bugün sona erecek olan etkinlikte, öğrenciler, Çocuk Edebiyatı yazarları Tansu Bele ve Nurettin İğci ile buluşarak kitaplarını imzalattılar.

Yazarlar Tansu Bele ve Nurettin İğci’yi ADEN Koleji Anaokulu/Ortaokul Müdürü Elvan Ekinci ve İlkokul Müdürü Mehmet Engin karşıladı. Ekinci ve Engin, Tansu Bele ve Nurettin İğci’yi ADEN Koleji’nde görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, öğrencilerin kendilerini heyecanla beklediklerini söylediler.

Yazar Tansu Bele, kendisinin 50 adet kitabı bulunduğunu belirterek, bu kitapların hepsinin çocuk kitabı olduğunu kaydetti. Bele, kendisinin yıllardır okullarda söyleşi yaptığını da sözlerine ekleyerek, “Anadolu’daki insanlar, İstanbul’da bulunan insanlardan daha ilgili. İstanbul’daki insanlar kitaba ilgisizler. Birçok yazar okullarına geliyor ancak ilgilenmiyorlar. Benim görüşüm, ülkenin her yerinde söyleşi yapılması gerekir, sadece İstanbul’da değil. Ülkemizin bir potansiyeli var. İnsanlar fazlasını istiyor ve buna hakları da var. Bu nedenle çok güzel bir organizasyon yapmışsınız. Sizleri tebrik ederim. Bizler de öğrencilerimizle buluşacağımız için heyecanlıyız” dedi.

Yazar Nurettin İğci de, 8. sınıfa gelen birçok öğrencinin bir yazarla karşılaşmadığını belirterek şunları söyledi: “İlk defa bir yazar gören öğrenci bazen şaşkınlık içerisinde oluyor. Siz kitabınızı imzalarken, “yazar bu mu” diye arkadaşına söylüyor. Siz de bunu duyuyorsunuz. Nasıl bir insan bekliyorsun? diye sorulduğunda cevap veremiyor. Öğrencilerin yazarlarla buluşması, okudukları kitaplar açısından önemli bir durum.”

Etkinlikte yazarlar İğci ve Bele, kitaplarını imzalamalarının ardından, ilk ve ortaokul öğrencileri ile söyleşi yaptılar. Yazarlar yaptıkları söyleşide, kendi hayatlarından, nasıl yazar olduklarından bahsetmelerinin ardından, öğrencilerin sorularını yanıtladılar. 

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNE ÇİZGİ KAHRAMAN GARFİELD SHOW

Öte yandan, söyleşilerin ardından öğrenciler, çizgi kahraman Garfield Show ile eğlendiler. ADEN Koleji velilerinin de katıldığı etkinlik bugün sona erecek.