Bülent Saylam

Özel ADEN Okullarının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği yemek geçen, Cumartesi Günü gerçekleştirildi. Olympus AVM’de bulunan Cafe Chef’te gerçekleştirilen yemek saat 19.30 sıralarında başlarken, yemeğe ADEN Okulları Kurucusu Sadık Baş, Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, Genel Müdür Ahmet Altın ile okul müdürleri ve okulun öğretmenleri katıldı.
Keşan ADEN Okullarının Genel Müdürü Ahmet Altın, açış konuşmasını yapması için okulun İngilizce Öğretmeni Büşra Dinç’i davet etti.
SAMSUN’DAN KARANLIĞA DOĞMAKTIR ‘ÖĞRETMEN OLMAK’
Dinç, öğretmenliğin kutsallığı hakkında hazırladığı konuşmasında “Tek bir sözcükle ifade edilebilirsiniz duyguları, bir tek sözcük geleceğe çevirir sizi: ‘Öğretmen’. Mustafa Kemal’in Kocatepe’den bakışıdır ‘öğretmen olmak’. Dalga dalga sürüklemektir gençleri. Samsun’dan karanlığa doğmaktır ‘öğretmen olmak’. Önüne katıp cehaleti Ege sularına gömmektir ‘öğretmen olmak’. Bir de bu sevdayı dinlemektir ‘öğretmen olmak’. Yıllara gençliğini fedakârlığını sevgisini nakış nakış işlemiş öğretmenleri dinlemektir. Okulumda o kadar çok emektar öğretmen var ki, yine bir gün onlar o imrendiren günlerden bahsederken şunu dediler: ‘Birçok şeyden mahrumduk, birçok zorluk yaşadık, ama tüm bunlara rağmen güzel zamanlardı.’ İşte o an içimden biz teknolojinin tüm imkânlarını sınıflarımızda kullanırken sınıfında bir kara tahtası bile olmayan öğretmenin yoksulluğunu ifade etmek, bu duyguyu öğrencilerimize hissettirebilmek ‘işte bizim zor zamanımız’ dedim.”
ÖĞRETMEN GEÇMİŞİN ÖĞRETİCİSİ GELECEĞİN PLANLAYICISIDIR
Dinç, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği bir anıyı anlatarak konuşmasına son vererek geceye katılan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
İngilizce öğretmeni Büşra Dinç’ten sonra konuşan Keşan ADEN Okulları Genel Müdürü Ahmet Altın da Dinç’e teşekkür ederek geceye katılanlara “hoş geldiniz” dedikten sonra şunları söyledi: “Öğretmen sevgidir, öğretmen şefkattir, öğretmen saygıdır, öğretmen geçmişin öğreticisi geleceğin planlayıcısıdır, öğretmen dünyamı aydınlatan güneştir, öğretmen yarınlarımdır. Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda sevgili öğrencilerimizi yarınlara güvenle hazırlayan en büyük unsurdur öğretmen. Evet, öğretmen bayraktır, öğretmen Atatürk’tür, öğretmen Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini muhasır medeniyetler seviyesine çıkartacak en büyük unsurdur öğretmen.”
GENCECİK ARKADAŞLARI GÖRÜNCE KENDİMİ GÖRÜYORUM
Keşan ADEN Okulları Genel Müdürü Ahmet Altın’dan sonra Keşan ADEN Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, sözü aldı. Bezbaş, geceye katılanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu kaydettikten sonra şunları ifade etti: “Biz eğitim yolculuğumuza 18 yıl önce başlamıştık. Şimdi gencecik arkadaşları görünce kendimi görüyorum. Büşra Öğretmenimi görünce ben heyecandan titredim. Pırıl pırıllar yürekleri heyecan dolu. Zaten bu mesleği diğer mesleklerden ayıran özellik bu: ‘Sevgi’. İşini severek yapmak, işine ilgi göstermek, çünkü biz kuşak yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğrenciler toplumun içerisine giriyor. Bu çocuklar her şeyi sizden öğreniyor. Defalarca veli toplantılarında söyledim: ‘En büyük öğretmen ailedir, anne babadır’ ondan sonra biz varız. En çok vakti bizlerle geçiriyor çocuklar. Birlikte bir uyum olduğu zaman onun adı başarı oluyor.”
ÖDÜLÜN VARSA CEZAN DA VAR’ DEMEK LAZIM
Velilerin çocuklarının sorumluluklarını üstlenmedikleri zaman kötü taraflarının da kendilerine kalacağını hatırlatan Bezbaş, “Önemli olan çocukları en iyi şekilde disipline etmektir. Sınırsız sevgi, sınırsız isteklerini karşılayalım. Ben yemedim kızanım yesin. Bunun sınırı yok. Bir şekilde ‘dur’ demeyi bilmek lazım. Bir şekilde ‘ödülün varsa cezan da var’ demek lazım. Bir şekilde yokluğu öğretmek lazım” şeklinde konuştu.
KEŞAN’IN İLK ÖZEL OKULU OLMASI NEDENİYLE EDİNDİĞİ BİR MİSYON VAR
ADEN okullarıyla güzel işler yaptığını belirten Bezbaş, “Bu güzellikleri yaparken bir arkadaşımız bizim önümüzü açtı. Keşan’a ilk özel okulu kurdu. Büyük bir yatırım yaptı. Biz hazır bir ürünün üzerine geldik. Hazır bir okulda bu arkadaşımız bize şans verdi ve bu şansı veren arkadaşıma teşekkür ediyorum. Okulumuz Keşan’ın ilk özel okul olması nedeniyle edindiği bir misyon var. Biz Yunanistan ve Bulgaristan’a iki adım mesafedeyiz. Çocuklarımıza daha iyi yabancı dil öğretmeliyiz. Dünyaya entegre etmeliyiz.” dedi.
ADEN Okulları Kurucusu Sadık Baş, öğretmenler günü kutladı ve eğitim sektörüne giriş hikayesini anlattıktan sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Büşra öğretmenimin heyecanı benim için inanılmaz keyif vericiydi. Bir öğretmenin yüreğinden dökülen çok güzel şeylerdi. Ben öğretmenliği, eğitim dünyasını böyle tanımlıyorum. Yeni arkadaşlarım elbette isteğimiz çok emek sarf etmeleri, eski arkadaşlarımıza da ben çok teşekkür etmek istiyorum. Biz buraya geldiğimizde başladığımız öğretmenlerime sizlerden bir alkış almak istiyorum. Biz bu yola çıkarken birçok arkadaşla yola çıktık. Gönüllerdeki samimiyeti paylaşabildiğimiz arkadaşlarımız bu arkadaşlarımız. Ve bu kuruma gerçekten çok emeği olan arkadaşlarımız. Umarım uzun yıllar Mustafa Beyle hep beraber uyum içerisinde ADEN markasını sadece burada değil ki ben biliyorum Edirne’yle beraber kıyasladığımızda şu anda ortaokul da iyi konumda. İlkokuldaki başarılarınızı Tekirdağ’dan duyuyoruz. Ben en son Mustafa Bey’e de teşekkür etmek istiyorum. Biz burada çok sıkıntılı anlar yaşadık. Madden olmasa da manen çok bunaldığımız anlar oldu. Mustafa Beyle yaklaşık 1.5 yıldır bir ortaklığımız var ve hiçbir şekilde bir fikir ayrılığımız olmadı. İyi ki de böyle bir birlikteliği gerçekleştirmişiz diye düşünüyorum.”

Öğretmenlere çiçek takdim edildikten sonra yemek fasıl eşliğinde sona erdi.