Geçen hafta sonu, Ahmet Yenice Ortaokulu’na henüz belirlenemeyen bir saatte giren hırsız ya da hırsızlar, müdür yardımcıları odasından öğretmenlere ait 13 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet dijital fotoğraf makinesi çaldı.

Ahmet Yenice Ortaokulu’na giren hırsız ya da hırsızların, önce koridora bakan güvenlik kamerasını yukarı çevirerek kameranın görüntü almasını engellediği, ardından kamera kayıtlarının tutulduğu bilgisayara zarar verdikleri tespit edildi. Daha sonra müdür yardımcıları odasının kapısını kırarak içeri giren hırsız ya da hırsızlar, dolaplarda ve masaların üzerinde bulunan 13 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinesini aldıktan sonra, girişteki koridorda bulunan pencereden kaçarak, kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayının dün sabah ortaya çıkması üzerine olay yerine gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süre delil toplama çalışması yaptı.

Olayda çalınan bilgisayarlarda bulunan bilgilerin okul yönetimi için çok önemli olduğu belirtilirken, okula nasıl girdikleri tespit edilemeyen hırsız ya da hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.