Keşan Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi”  dün açıldı.

Okulun çok amaçlı salonlarında gerçekleştirilen ve saat 14.30’da başlayan sergi açılışına;

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

PARLATICIBİLEK: BİR YILIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRDİK

Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek sergi açılışında yaptığı konuşmada, bir yılın emeğinin değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi: Bir öğretim yılının sonuna gelirken, biz faaliyetlerimizi sizlerin beğenisine sunmak istedik. Bunun içinde görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım öğretmenlerimiz öğrencilerle hazırlamış oldukları çalışmaları sizlere sunacaklar. Bu sergimiz yarın Keşan kipa Ekstra’da devam edecek. Özellikle görsel sanatlar dalında yapılan eserler, yarın satışa sunulacak. Ben bu uğraşlarından dolayı, Görsel sanatlar öğretmenlerimizi,  teknoloji ve tasarım öğretmenlerimizi, okulun diğer öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonraki yıllarda hepimizin çıtası daha yukarılarda olsun diyorum ve hepinize hoş geldiniz diyorum.”

ARAS: EĞİTİM SADECE SINAVLARDAN İBRET DEĞİLDİR

Daha sonra söz alan Murat Aras da yaptığı kısa konuşmasında, “Eğitim sadece sınavlarda ibaret değildir. Spor ve sosyal aktivitelerle desteklenirse amaca ulaşmış oluruz. Bugün baktığımızda Ahmet Yenice Ortaokulunun Görsel Sanatlar öğretmenleri, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri öğrencilerle birlikte hazırladığı çok güzel bir sergi. Bir yılın emeği burada toplanmış. Sanata ve sanatçıya saygımız ülke çapında bilinen bir durum. Çocuklarımızın içinden ileride büyük ressam çıkabilir, yine sanatla uğraşan değerli çocuklarımız çıkacak. Bu çocuklarımızın gizli yeteneklerini çıkaran öğretmenlerimize teşekkür eder, kendilerini tebrik ederim.”  şeklinde görüş belirtti.

SERGİ GEZİLDİ

Konuşmaların ardından, Murat Aras ve diğer katılımcılar tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen yetkililere, görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından sergi hakkında bilgi verildi.

YALÇIN: ÇALIŞMAMIZ GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ YARARINA SERGİLENMEKTEDİR

Teknoloji sergisinin açılışı öncesinde basın mensuplarına bilgi veren, okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Şule Yalçın, “Bütün yıl boyunca yaptığımız çalışmaları sergilemek istedik. Özellikle seçmeli derslerde yaptığımız büyük çalışmalarımız var, onları da 17 çalışmamızı satışa açtık. Görsel sanatlar atölyesi yararına çalışmalarımız sergilenmektedir.” dedi.

TİYATRO, MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ

Sergi açılışının ardından, Sevim Yenice Kültür Merkezi’ne geçilerek, etkinliklere devam edildi. Buradaki törende, Şule Yalçın’ın yazıp yönettiği, “Müze gezisi” adlı mini tiyatro eseri okul öğrencileri tarafından sahneye konuldu. Şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilmesinin ardından etkinlik sona erdi.