HABER MERKEZİ

Saat 18.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda başlayan etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Drama Öğretmeni Fatma Elegeçmez, “Buradaki herkesin heyecanının sebebi ortak. Sizler gibi benim de birazdan oğlum sahne alacak. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilecek olmanın ışığıyla izleyeceğiz onları. Sahnede devleşen minik yüreklere kulak verecek, onlara alkış olacağız. Ben de bu yıl Akademi Fey Sanat ailesinde drama öğretmenli olarak Mart ayında derslerime başladım. O minik yüreklerin yaratıcı yönlerini açığa çıkarışlarına, yüreklerindeki sevgiye, merhamete, kafalarının içlerinde her daim çalıp duran ezgilere kulak verdim. Drama derslerimiz çocukların hem sosyal hem duygusal hem bilişsel gelişimlerine destek verdiği gibi onlar için bir terapi dersi de oldu aynı zamanda. Hem bir eğitimci hem de bir anne olarak çocuklara iyi bir dünya bırakmak kadar, dünyaya iyi bir çocuk bırakmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple dünyada olup bitenlere duyarlı, yaşamı seven, sorunlara akılcı çözümler üretebilen, pozitif, özgüveni gelişmiş, bencil olmayan bireyler kazandırabilmek hedefimizdir. Önümüzdeki yıl da çalışmalarımıza minik grupların yanı sıra büyükler için tiyatro oyunu projeleriyle devam edeceğiz. Tiyatroya ilgisi olan, sahnede olmak içinde uhde kalmış tüm tiyatro sevdalısı Keşanlıları aramıza davet ediyoruz. Deneyimli bir eğitimci olarak söyleyebilirim ki çağdaş olmanın, çağı yakalamanın, ilerlemenin tek yolu yaratıcı ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, sanat ruhu gelişmiş genç nesillerle mümkündür.” dedi.

Etkinlikte minik kursiyerler jimnastik, bale ve müzik dallarında hünerlerini sergiledi. Gösteri, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Akademi Fey Sanat Kurucusu Feyza Oktay, kursiyerlere ve katılımcılara teşekkür etti.