BÜLENT SAYLAM

Aksal, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında Eğitim alanında son 20 yılda gerçekleşen değişimlere vurgu yaptı. Aksal, eğitimde yapılan icraatları sıraladı.

500 BİN OLAN ÖĞRETMEN SAYISINI 1.2 MİLYONA ULAŞTIRDIK

Eğitim kavramının bilinci ve önemi çerçevesinde hükümet politikaları oluşturduklarını dile getiren Aksal, açıklamasına şöyle başladı: “TBMM çalışmalarımız ile eğitimin lokomotifi öğretmenlerimize birçok yenilik içeren Öğretmenlik Meslek Kanun’umuzu yasalaştırdık. Eğitim kavramının birçok alanda insan hayatına yön veren bir unsur olduğunun bilinci ile 2000’li yıllarda 500 bin olan öğretmen sayımızı, 1.2 milyona ulaştırmış bulunmaktayız.”

İKİ AY İÇERİSİNDE KÜTÜPHANESİ OLMAYAN 16 BİN 361 OKULA KÜTÜPHANE YAPTIK

Aksal, açıklamasında gençlerin eğitimi ile ilgili yapılan yatırımlar hakkında şunları söyledi: “Gençlerimizin kendisini geliştirmesi, hayat serüveninde okumanın ne denli ufuklar açtığını fark etmesi adına iki ay içerisinde kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula kütüphane yaptık. Kütüphanelerdeki kitap sayımızı 28 milyondan 50 milyona çıkardık.”

ELEKTRİK KDV’SİNİN DÜŞÜRÜLMESİ FATURALARA YANSIYACAK

Aksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yeni düzenleme ile meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate, aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olacak.”

YENİ PROJELERİMİZ İLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Fatma Aksal açıklamasını şu ifadelerle bitirdi: “Ayrıca Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkardık. Yeni projelerimiz ile çalışmalarımıza devam ederken diğer yandan var olanı da yenileyip modernize ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yakın zamanda başlayacak olan ‘temel eğitimde 10 bin okul’ projesi ile de ilkokul ve ortaokullarımızın kullanım alanlarını modernize edeceğiz, atölye laboratuar gibi alanlarını yenileyeceğiz."