TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na 81 ilden 7 bin 401 proje başvurdu. 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birinci olan 202 proje, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye final yarışmasında  değerlendirildi.

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin Tarih dalında hazırladığı proje Türkiye dördüncülüğü elde ederek teşvik ödülüne layık görüldü.

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Okul-Aile Birliği üyeleri, öğrencilerin bu başarısını, sevincini, coşkusunu pasta keserek kutladı. Öğretmenlerin, idarecilerin ve okul aile birliği üyelerinin katıldığı kutlamada söz alan Okul Müdürü Osman Başak, “Günümüzde bilgi ve teknoloji çok büyük önem kazandı. Bilginin, projenin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır. Bizler gençlerimize imkânlar sunabildiğimiz takdirde gençlerimizin büyük işleri başarabileceklerini, büyük başarılara imza atabileceklerini görüyoruz, buna inanıyoruz." dedi.

Osman Başak projeyi hazırlayan öğrencilere ”Siz bizim gururumuzsunuz. Sizin başarınız aynı zamanda arkadaşlarınıza ve daha alt sınıfta okuyan öğrencilere örnek olması bakımından da çok değerlidir. Siz bu başarınızla derece yapmayı imkânsız gören körpe zihinlere “biz de yapabiliriz düşüncesini ekerek zihinsel bir çığır açtınız, gelecek yıllarda da başarılı çalışmalar yapacağınızdan eminim. Böyle bir başarı öğrencilerimizin kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu göstermesi bakımından dikkat çekicidir.  Elde edilen başarı tesadüfî değildir. Öğretmenlerimizle önümüze hedeflerimiz doğrultusunda projeler koyuyoruz. Bu yıl Tarih dalında proje üretirken seneye bu projelerin sayısını arttırmayı ve alanlarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Bu yüzden tüm öğretmenlerim önlerindeki tatil sürecini iyi değerlendirerek etüt çalışmalarına başlamalıdır’’ şeklinde konuştu.