TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu) 2013 yılı “44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda  Keşan’ı temsil edecek olan Keşan AÖL (Anadolu Öğretmen Lisesi) proje ekibi İstanbul´da bölge yarışmasında ilçemizi başarı ile temsil etti.

Ön elemeyi geçerek sunum yapmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesine davet edilen KAÖL ekibi ödülünü İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in elinden aldı. Ödül törenine Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel de katıldı.

Yarışmaya katılan tek ilçe okulu KAÖL’ün projesi bölge birincisi olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Dün, saat 10.00´da başlayan genel değerlendirme sonucunda KAÖL’ün bölge birincisi olduğu açıklandı. Proje Sorumlusu ve Tarih Öğretmeni Melda Ernez’in sorumluluğunda gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Kültürel Bir Rota; Via Egnatia ve Keşan Tarihi” adlı projede, Hazal Dizdaroğlu ve Gizem Özkan adlı öğrenciler görev aldı. KAÖL’ün proje başarısı Keşan’da sevinç yarattı.