Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Kariyer Günleri çerçevesinde 11. ve 12.  sınıf öğrencilerine yönelik YGS-LYS sınav kaygısı ve sınavlarda başarılı olma yöntemleri konusunda konferans düzenlendi. 

Dün saat 14.00’te,  Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti yetkilileri ve Doç. Dr. Oğuz Özyaral’ın verdiği seminerde öğrencilere sınav stresini azaltma, kişinin hedefleri, idealleri ve başarılı olma konularında bilgi verildi.

Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Okulumuza gelerek özveride bulunan Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür ederiz.  Öğrencilerimiz bu yıl ilk defa üniversite sınavlarına katılacaklarından dolayı bu söyleşi bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimize seslenmek istiyorum.  Başarılı olmayı kafanıza koymuşsanız zaten başarılı olmuşsunuz demektir.  Başka alternatif yok. Öncelikle şunu unutmamak gerekir.  Önemli olan sınav kaygısını yok etmek değil,  sınav kaygısıyla yaşamayı öğrenmektir.  Belli bir düzeyde kaygının içimizde var olmasını normal kabul etmeliyiz.  Sınav için olumlu düşünün.  Kendinize güvenin,  yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin.  Uykunuzu alın.  Ümitsizliğe kapılmadan güçlü kalınız.   Bizler ve aileleriniz bu süreçte sizlerin yanınızda olarak hedeflerinize ulaşmanızda sizlere destek olmaya devam edeceğiz.  Bahtınız ve alnınız açık olsun.”

Zevkli ve neşeli geçen söyleşi boyunca okulun ilk mezun olacak öğrenciler, ilgiyle izledikleri konuşmacıya sorular sorup yanıtlarını da aldılar.

Program sonrası Okul Müdürü Osman Başak Doç. Dr. Oğuz Özyaral’a, verdiği bilgilerden dolayı teşekkür edip çiçek takdim etti.