Keşan Açık Öğretim Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Açık Öğretim Fakültesi sınav, kayıt işlemleri ile kitap alabilmek için Edirne ve çevredeki çeşitli illerin yolunu tutan ve bu durumdan oldukça şikayetçi olan binlerce Keşanlı öğrencinin çilesinin sona ereceği bildirildi.

SINAVLAR KEŞAN’DA DA YAPILACAK

AÖF Keşan Büro Yöneticiliği’nden alınan bilgiye göre, geçtiğimiz ay içerisinde yapılan imza kampanyasında toplanan imzaların rektörlüğe gönderilmesinin ardından gelen cevapta, Keşan’dan sınavlara giden öğrenciler için müjdeli haber çıktı. Keşan’dan, sınav, kayıt ve kitap almak gibi çeşitli işlemler için Edirne ya da bir başka il merkezini tercih etmek zorunda kalan öğrencilerin, 2013-2014 döneminde Keşan’da sınava girebilecekleri bildirildi. Alınan bu kararda, AÖF Keşan Büro Yöneticiliği’nin, Türkiye genelindeki ilk ilçe yöneticiliği olmasının rol oynadığı da kaydedildi.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENMİŞTİ

Açık Öğretim Fakültesi’nin Keşan’da bürosu bulunmasına ve Batı Trakya’daki soydaşların sınava Keşan’da girebilmesine karşın, Keşan’da yaşayan ve sınav, kayıt ve kitap almak gibi çeşitli işlemler için başta Edirne olmak üzere çeşitli il merkezlerine gitmek zorunda kalan AÖF öğrencileri, sınavların Keşan’a alınması konusunu defalarca dile getirmiş, son olarak imza toplamıştı. Sınavların ve kayıt işlemlerinin Keşan’da yapılacağını öğrenen bazı öğrencilerin sevinçleri ise görülmeye değerdi. Öğrenciler, gerek maddi, gerekse manevi olarak kayba uğradıklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAK

Yetkililer, Keşan’dan sınava girecek olan ya da yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerin, adres değişikliği yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Buna göre, öğrencilerin 2013-2014 yılında Keşan’da sınava girebilmeleri için izleyecekleri yol şöyle:

Adres değişikliği yapacak öğrencilere ilk seçenek, Aşağı Zaferiye Mahallesi Anafartalar Caddesi No: 13 adresinde bulunan AÖF Keşan Büro Yöneticiliği’ne gelerek adres değişikliği başvurularını buradan yapacak. Bir diğer seçeneğe göre, öğrenciler, öğrenci şifrelerini kullanarak, ogrenci.anadolu.edu.tr adresli internet adresine girerek adres değişikliklerinde sınav merkezlerini Keşan olarak değiştirecek. Öğrenciler için diğer seçenek ise 444 1026 numaralı telefonu arayarak, adres değişikliği yapabilecek. Yetkililer, öğrencilerin ayrıntılı bilgi almak için 0284 7142252 numaralı telefonu arayabileceklerini de bildirdiler.