Sadık Baş, SBS’de yeni sınav sistemine dikkat çekti:

“Artık okul çok önemli’’

 

ADEN Koleji Kurucusu Sadık Baş, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda getirilmesi düşünülen “Çoklu Merkezi Sınav Sistemi” hakkında 8. Sınıf velilerini bilgilendirdi.

Sadık Baş, “Çoklu Merkezi Sınav Sistemi” nde öğrencilerin okulda hazırlığının çok önemli olduğunu vurguladı.

 

 

ADEN Koleji Sahibi ve Kurucusu Sadık Baş, dün ADEN Koleji’nin 8. sınıf öğrenci velileri ile yaptığı toplantıda, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda getirilmesi düşünülen “Çoklu Merkezi Sınav Sistemi” hakkında bilgi verdi.

Saat 12.30’da ADEN Koleji’nde yapılan toplantıda konuşan Sadık Baş, “Çoklu Merkezi Sınav Sistemi”nde öğrencilerin okulda hazırlığının çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, okulda hazırlığının sene içerisinde yapılması planlanan çoklu sınavlarda sınav öncesinde ve sonrasında mutlaka okulda çalıştırılması gerektiğinin altını çizen Sadık Baş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın SBS’yi kaldırmaktaki çabasını hepimiz biliyoruz, o yüzden yerine planlanan sistem hakkında veli bilgilendirilmesi mutlaka yapılmalı ve öncesinden tüm tedbirler alınmalı, yeni planlanan sistemde okulun öğretmen ve idarecilerinin, ailelerle sık sık biraraya gelmesi ve değerlendirme yapması gerekiyor. Öğretmenlerinin niteliğinin, çalışmasının ve okulda alacağı eğitim kalitesinin son derece yüksek olması gerekiyor. Bu sistemde ortaokul yönetici, idareci ve öğretmenlerine çok iş düşüyor. Okul öğretmenlerinin, öğrencileri ile yapılacak olan merkezi sınava öncesinde ve sonrasında mutlaka çok çalışması ve bir diğer sınava çok iyi hazırlaması gerekiyor.” dedi. Öğrencinin okul içerisinde mevcut gördüğü derslere çok iyi hazırlanması gerektiğini vurgulayan Sadık Baş, “Okulun içerisinde öğrencilerin etüt görmesi, grup çalışması ve okul öğretmeni ile birebir çalışmalar yapması gerekir" şeklinde konuştu. Ailelerle işbirliği yapılarak alınacak zengin kaynakların mutlaka derslerde çözdürülmesi gerektiğini vurgulayan Baş“İdareci ve yöneticilerin, tüm sonuçları aile ile paylaşması gerekiyor. Okul öğretmeni öğrencinin tüm çalışmalarını planlar ve sürekli takip ederse başarı sağlanır ve kısıtlı imkânları olan veli, ciddi bir mali külfetten kurtulup çok kaliteli bir eğitim almış olur ki bu yeni sistemin getirmeye çalıştığı sistemdir.  Ancak bu olmazsa doğal olarak öğrenci, okul dışındaki kurumların desteğini almak zorundadır. Fakat öğrenciyi çok yorulacağı okul, dershane, etüt merkezi ve özel ders dörtgeninin içine sokar, bu da öğrenciye ve aileye maddiyatı bir kenara bırakın manevi olarak çok ciddi yükler getirir. Sene içerisinde yapılacak olan birden fazla sınava bu şekilde dağınık hazırlanmak oldukça yorucu olacaktır. Okulların başarısının sadece sınav sonuçları ile değil öğrencisine okul dışı kuruma ihtiyaç hissettirmemesi ile de ölçülmesi gerekecek ve bu o okulun gerçek başarısını ortaya koyacaktır.’’ dedi

Sadık Baş,  yeni sistemde öğrenci için okulun çok önemli olduğunu ısrarla vurgularken artık Türkiye’de eğitimin istenilen kaliteye gelmesi gerektiğini söyledi.

“HER ÖĞRENCİYLE ÖZEL İLGİLENİLMESİ GEREKEN BİR SİSTEM”

ADEN Koleji Ortaokulu olarak 8. sınıf öğrencilerinin çalışma programlarını hazırladıklarını söyleyen Sadık Baş, “Çoklu Merkezi Sınav Sistemi’nde uygulayacağımız programda her öğrenciye haftada her dersten 1 ya da 2 saat özel ders vereceğiz. 120 saat yine her deneme sınavından ve her eksik belirleme sınavından sonra yapacağımız grup çalışmaları ve ek dersleri koyacağız. Her konu bitiminde yapacağımız sınavla öğrencilerimizin konuyu anlayıp anlamadığı pekiştirilecek” dedi. 

“BİRDEN FAZLA KAYNAKLA HAZIRLANACAĞIZ”

ADEN Koleji 8. sınıf öğrencilerinin, Çoklu Merkezi Sınav Sistemi’ne birden fazla kaynakla hazırlanacağının altını çizen Sadık Baş, “Öğrenci ne kadar çok soru tipi görürse o kadar önemlidir. Aynı zamanda açık uçlu sorular da önemli bir hale gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, henüz netleştirememekle beraber açık uçlu sınav ve test usulü sınav yapmayı planladığını duyuyoruz. Bizim buradaki bütün öğrencilerimize hazırladığımız özel programımıza ilaveten de hafta sonları cumartesi günleri sadece soru çözümü ve birebir dersleri planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“SINAV SONUÇLARI AİLEYLE BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLECEK”

ADEN Koleji Sahibi ve Kurucusu Sadık Baş, öğrencilerin sınava hazırlanma çalışmalarında, her öğrencinin sınav sonucunun muhakkak ailesiyle birlikte değerlendirileceğini vurguladı.

Sadık Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Dershanelerdeki öğrenci yoğunluğundan dolayı bu tip çalışmaların yapılması çok fazla yok. Dolayısıyla sınav sonuçlarının okul içerisindeki ders öğretmeninin okulun rehberliğinin mutlaka öğrencinin ailesiyle paylaşması gerekir. Her sınav sonucuna göre farklı bir program oluşturulması gerekir. Bunlar yeni sınav sisteminde ortaokul öğrencilerinin ve velilerin mutlaka dikkat etmesi gereken unsurlardır”

“YENİ SINAV SİSTEMİNE HAZIRIZ”

Sadık Baş son olarak, ADEN Koleji olarak SBS’nin yerine getirilmesi planlanan yeni sınav sistemine kadro olarak hazır olduklarını vurgulayarak, “Kaynaklarımızla, çalışma programımızla yeni sınav sistemine hazırız. Eğitim kalitemiz zaten yüksek, ancak yeni sınav sisteminle sınav ağırlıklı bir Ortaokul olacağız. Bu yıl ilk mezunlarımızı vererek çok başarılı bir sonuç almayı hedefliyoruz. Hedefimiz Keşan’da ilk bin ve 5 bin içerisine girecek öğrenci sayısını arttırmaktır. Biz bütün öğrencilerimizi de bu dilimin içerisine sokmayı planlıyoruz”  dedi.

Toplantı, ADEN Koleji Kurucusu Sadık Baş’ın velilerin sınav hakkında sorularını yanıtlamalarıyla sona erdi.