Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, okulun kuruluşunun 3. yılında Anadolu Öğretmen Liseleri yönetmeliği gereği, okulun ilk öğrencileri olan 11. sınıfların, geçen hafta yedi gün süreyle değişik ilk ve orta okullarda “Uygulamaları İzleme Etkinlikleri” çerçevesinde staj yapmasının ardından, kendilerine teşekkür etti.

BAŞAK: AMAÇ, BECERİLERİ GELİŞTİRMEK

Başak, staj sonrası, öğretmen adayı öğrencilere, okulda yaptığı konuşmada, ‘’Bu etkinlik, öğrencileri öğretim açısından dinç ve zinde tutmak, katılımcı ruhunu ve toplum önünde iş yapabilme becerisini geliştirmek, öğrenciler arasında fikir ve düşünceleri doğru ve tutarlı bir şekilde savunma becerilerini artırmak, bilgilerini bir araya getirerek insanların faydasına sunabilmek açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bizi bu etkinlikte yalnız bırakmayarak öğrencilerimizi staj yaptıkları okullarda bizzat ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Feryaz Yüksel başta olmak üzere, öğrencilerimizin staj yaptıkları tüm okullardaki idareci ve rehber öğretmenlere, okulumuzdaki koordinatör öğretmenlere ve okul-aile birliğimizin değerli üyelerine Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi ailesi adına teşekkür ediyorum.’’ dedi.

BÖLÜK: MESLEKTE NELER YAŞAYABİLECEĞİMİZE DAİR İZLENİMLER EDİNDİK

Etkinliğe katılan öğrenciler adına söz alan 11. sınıf öğrencisi Fatih Bölük de Osman Başak’a yaptığı cevabi konuşmada, “Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri olarak, öğretmenlik mesleğini tercih ettiğimizde neler yaşayabileceğimize dair izlenimler edindik. Yıllardır okul sıralarında öğrenci olarak sürdürdüğümüz yaşamımıza bir de öğretmen olarak bakma fırsatı yakaladık. Etkinliğin planlı ve programlı bir şekilde sorunsuz gerçekleşmesi bizi daha da şevklendirdi. Tüm arkadaşlarım adına etkinlikte görev alan tüm okulların yönetici ve öğretmenlerine ve okul koordinatör öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.’’ şeklinde görüş belirtti.