Adli Yargı Adalet Komisyonu’nca,  “Ceza Mahkemesi Kanunu’na Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik” gereğince Edirne ili ve yargı çevresine bağlı Keşan, İpsala, Enez, Uzunköprü ilçe adliyelerinin bulunduğu il çevresinde oturan veya mesleki faaliyeti icra eden ve başka bir komisyon listesinde yer almayanlardan Edirne Yargı Çevresi dahilinde tercümanlık görevi yapmak üzere 2016 Yılı Tercüman Listesi oluşturulacak.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Tercüman olmak isteyenlerin, en geç 30 Ekim 2015 Cuma günü mesai saati sonuna kadar oluşturulan komisyona veya buraya yönlendirilmek üzere mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile şahsen başvurmaları gerekiyor.

 2016 Yılı Tercüman Listesi’nde yer alan tercümanlık alanları şöyle:

İngilizce, Arapça, İşitme Engelliler, İşaret Dili, (dilsiz ve sağırlar) Bulgarca, Yunanca, Ukraynaca, Slovakça, Farsça, Macarca, Almanca, Fransızca, Moldovca, Sırpça, Romence, Romanca, Rusça, Hollanda (Flemengce- Duutch) Gürcüce, Çince, İspanyolca, Portekizce, Makedonca, Arnavutça, Lehçe, Pomakça, Irak’ta kullanılan yerel diller, İran’da konuşulan yerel diller, İtalyanca, Ermenice, Japonca, Azerice, Urdu Dilleri, (Pakistan-Afganistan-Burma) Boşnakça, Afganca

Başvuruda bulunmak isteyenlerden istenen bazı şartlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak. En az ilkokul mezunu olmak. Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak.

Listeye katılmak için başvuruda bulunmak isteyenler konuyla ilgili olarak gerekli olan şartlara ilişkin daha kapsamlı bilgiye Keşan Kaymakamlığı İlan Panosu’nda da yer alan ilandan ulaşabilirler.