2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’ndan ortaokul mezunu olan Erkin Eğilmez adlı 15 yaşındaki öğrenci, berber olmak istiyor.

Bunun için önünde iki seçeneği bulunan Eğilmez, ya bir berberin yanında çalışacak ya da eğitimine devam edecek. Keşan’da, sevdiği mesleğin eğitimini alabilmesi ise ancak, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ndeki bayan kuaförlük bölümünde mümkün.

Keşan Berberler ve Kuaförler Odası tarafından, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde berberlik bölümünün de açılması konusunda, başta Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar, çeşitli platformlarda defalarca dile getirilmesine rağmen hiçbir gelişme sağlanamamasının kurbanı olan Erkin Eğilmez de çareyi yaz aylarında Oda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Temelli’nin işyerinde çalışmakta, okullar açılınca da Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin bayan kuaförlüğü bölümüne kaydolmakta buldu. Eğilmez bu sayede hem sevdiği mesleğe ilk adımlarını atmış hem de mesleğine en yakın eğitimi alma imkanı bulmuş olacak.