Final Dergisi Dershaneleri’nin Antalya’da yapılan 20. Geleneksel Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’nda Keşan Final Dergisi Dershanesi, 220 Final Dergisi Dershanesi içerisinde Türkiye’nin En Başarılı Şubesi, en başarılı şubenin kurucusu ve müdürü olan Mustafa Bezbaş Yılın Yöneticisi, en başarılı kurumun ortağı ve eğitim koordinatörü Timur Eruzun da Yılın Genç ve Başarılı Yöneticisi seçilmelerini değerlendirdiler.

“Üç Yıldır En Başarılı Dershaneyiz”  

Yılın Yöneticisi Ödülünü alan Mustafa Bezbaş, yaptığı değerlendirmede Keşan Final Dergisi Dershanesi’nin başarı sırrına dikkat çekti. Bezbaş:

“Sınavlar YGS, LYS, ÖSS gibi isimlerle değişse de Keşan Final Dergisi Dershanesi’nin başarısı değişmiyor. 220 Final Dergisi Dershanesi içinde üç yıldır üst üste en başarılı dershane seçilmekteyiz. Bunun da sebebi planlı programlı çalışmak. İşini aşka dönüştüren insanlar başarılı oluyorlar. Bizim de en büyük başarımız planlı programlı çalışmak, öğretmenlerimize sahip çıkmak, velilerimizle diyalog halinde olmak, öğrencilerimizi her aşamada desteklemektir. Kısacası, çalışma ortamımızdan kopmadığımız için başarılıyız.”dedi.

“Kazanılan Başarı, Keşan Final Dergisi Dershanesi Ekibinin”

Bezbaş, gelen başarını dershane öğretmenlerinin ekip olarak başarısı olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Hiçbir zaman, ‘ben’ demedik, hep ‘biz’ dedik. Hiçbir zaman biz büyük adam olduk havalarıyla ortaya çıkmadık. Öğretmen olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Sürekli işimizin başında olduk. Her zaman bütün ekip olarak dershanede çalışmaktayız. Bu sadece Mustafa Bezbaş’ın ya da Timur Eruzun’un başarısı değil. Bizim ekibimizin başarısı. Bu ödülleri almamızdaki en önemli etken çok düzgün bir ekiple çalışıyor olmamızdır. Keşan Final Dergisi Dershanesi’nde her branştan en az üç öğretmen var. Bu öğretmen çeşitliliği rekabeti de beraberinde getiriyor. Rekabetin sonucunu da layık görüldüğümüz ödüllerden anlıyoruz.”

“Tek hobimiz başarılı öğrenci yetiştirmek’’

Bezbaş, gelen başarının dershanecilik başarısı olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Dershanecilik aynı zamanda paylaşmayı bilme işidir. Dershanecilik süreklilik gerektiren bir iştir. Çalışmayı sevmeyen birinin dershanecilikte başarılı olma şansı yoktur.15 yıldır dershanecilik yapıyorum ama 15 yıldır hiç tavla oynayamadım. Sosyal faaliyetlerimi kısıtladım. Hiçbir hobim yok. Hobimiz, başarılı öğrenci yetiştirmek. Dershane öğretmenleri olarak, başarımızın anahtarı işimizi hobi haline getirmekti. Bir de insanların hayalleri olmalı.”

“Öğrencilerimiz Sadece Keşan’dan Değil”

Mustafa Bezbaş, “Keşan Final Dergisi Dershanesi olarak işimizi ne kadar doğru yaptığımızı çevre ilçelerden ve yakın yerlerden gelen öğrencilerden anlamaktayız. Tekirdağ’a yakın olup da Şarköy’lü öğrencinin Keşan’a bizim dershanemize gelmeye çalışması bizi mutlu ediyor. Keşan Final Dergisi Dershanesi’ne öğrenciler sadece Keşan’dan gelmiyor. Enez’den, İpsala’dan, Şarköy’den, Evreşe’den Uzunköprü’nün ve Malkara’nın yakın köylerinden gelen öğrencilerimiz var. Öğrenci olarak beslendiğimiz kaynaklar buraları.17 araçtan oluşan bir servis filoya sahibiz.”dedi.

“Dershaneler Okul Değil, Yardımcı Eğitim Kurumlarıdır”

Bezbaş, dershanelerin kapanacağı yönünde çıkan haberler hakkında şunları söyledi: “Bu iş artık benim için bir yaşam biçimi haline geldi. Eğitimcilik, dershanecilik benim kopamayacağım bir iş. Dershanelerin kapanıp kapanmayacağıyla ilgili geçen yıl kötü günler de geçirdik. Dershaneler dünyanın her yerinde var. Dershaneler okul değil, yardımcı eğitim kurumlarıdır. 20 bin 30 bin liraya dershane yok. Televizyonda çıkan bu haberlere lütfen inanmasınlar. Bir dershanenin ortalama ücreti 2 bin liradır.”

“Kendimizi Hep Yeniliyoruz”

Gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Bezbaş, son olara şunları söyledi: “Değişimlere ayak uydurmaya çalışıyoruz. Artık bilgilere ulaşmak çok kolay. İnternet ortamından olsun başka bir yerden olsun biz de her anlamda kendimizi yeniliyoruz. Bizim için hizmet içi eğitim de çok önemli. Sürekli eğitim seminerlerine katılıp, bilmediğimiz şeyleri öğrenmeye çalışıyoruz.”

Timur Eruzun: “Başarımızın Karşılığını Aldık”

Yılın Genç ve Başarılı Yöneticisi Timur Eruzun da, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Antalya’da Final Dergisi Dershanelerinin yapmış olduğu seminerde bir yılın toplam çalışması değerlendirildi. Bütün Final Dergisi Dershaneleri şubelerinin başarılarının yanında  Keşan’daki çalışmalarımızın da olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu bir kez daha gördük. Bu yaptığımız çalışmaların karşılığında verilen ödüller  bizi onurlandırdı.”