Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “6. Bilim Teknoloji Sanat Etkinlikleri ve Spor Şenlikleri”  dün başladı.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ve saat 18.15 civarında başlayan şenliklerin açılış törenine; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Alptekin Özgen, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, resmi daire amirleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Formatörü Başar Şen’in yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.


YÜKSEL: BU ŞENLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

İlk olarak konuşan Yüksel, bu yıl 6’ncısını bir şölen olarak kutladıklarını belirterek sözlerine başlayarak, bilim şenliği isminin ise Keşan’daki okullarda hem ülke çapında hem de uluslararası düzeyde kazanılan başarıları sembolize ettiğini söyledi. Feryaz Yüksel, şöyle dedi: “Öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış olduğu eserleri de görme fırsatı buluyoruz. Bu şenliği önemli olarak görüyoruz. Çünkü her insan yaptığı eserleri bir başkasının görmesini arzu eder. Bu arzunun ifade edilmesi de bu tür etkinliklerle olur.” dedi. Yüksel, sözlerinin sonunda etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.


ÖZCAN: BİLİM SANAT VE TEKNOLOJİ TOPLUMLARIN REFAHI İÇİN TEMEL OLAN ÖGELERDİR

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan ise bilim sanat ve teknolojinin, toplumların refahı için temel olan ögeler olduğunun altını çizerek, “Bizim gençlerimizin bir Amerikalı, bir Alman ya da bir Japon’dan aşağı kalan yanı olmadığını belirtmek istiyorum. Yaptığınız çalışmalarla, bölgemizde iddialı olduğunuzu kanıtlıyorsunuz. Yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalar yapıp iyi dereceler alıyorsunuz. Bunları yapacak, gücünüz, gayretiniz ve zekanız var. Kendinize güvenin ve daha fazla çalışın.” dedi.


DINKIRCI: HİÇBİR ÇALIŞMA TESADÜFİ SONUÇLARLA YÖNETİLMİYOR

Son olarak Konuşan Dınkırcı, hiçbir çalışmanın tesadüfi olmadığını vurgulayarak, bilimi ve bilimselliğin bu işin temeline alınması halinde başarılı olunabileceğini söyledi. Bekir Dınkırcı şöyle dedi: “Ben bugün burada büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Son olarak TRAKYAKA’da bizden 3 proje geçti. AB fonları ve TÜBİTAK bazında birçok projede de Keşan’ı marka kılan değerler oluşturuluyor. Okullarımızda bilim ve bilimsellik adına çok büyük gayretler var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

STANTLAR GEZİLDİ

Konuşmaların ardından Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri izlendi ve şenliğe katılan tüm okulların stantları gezildi. Bugün de sürecek olan şenlikte çeşitli gösteriler yapılacak ve stantlar gezilebilecek.

Bu haberimizle ilgili diğer fotoğraflara www.medyakesan.com.tr internet sitemizden ulaşabilirsiniz.