CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında komisyonların objektif olmayan değerlendirmelerinin yarattığı mağduriyeti bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Bircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Türkiye genelinde kurulan mülakat komisyonlarının puanlama kriterlerinde neden bir standart oluşturulmadığını sorarak, insanların mağdur edildiklerini belirtti.

Erdin Bircan, sosyal medya ve gazeteler üzerinden mülakat mağdurlarının kendisine ulaşması çağrısını yapmıştı. Çağrı üzerine birçok sorunu muhataplarından dinleyen Bircan, yaşanan mağduriyetlerin en büyük kısmının mülakat komisyonlarının keyfi puanlamaları olduğuna dikkat çekti.

Bircan, konuyu gündemde tutarak iktidarın mağduriyetleri önlemesi için soru önergesi verdiğini belirterek, “Bakanlığın yapmış olduğu sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında sorulan sorular ve yapılan haksızlıklar ile ilgili birçok örnek basına yansımış ve Genel Başkanımız ile Milletvekillerimiz tarafından gündeme getirilmiştir.” diye konuştu.

Bircan, Bakan Yılmaz’ın,

“- Türkiye genelinde kaç mülakat komisyonu kurulmuştur?

-      Öğrencilerin komisyonlara dağılımı hangi kriterlere göre yapılmıştır?

-      Oluşturulan mülakat komisyonlarında bir standardın oluşturulması için Bakanlığınız ne gibi çalışmalar yapmıştır?

-      Mülakat komisyonlarının vermiş olduğu puanların branş ve illere göre ortalama dağılımı nedir?

-      Bunda sonraki atamalarda benzer haksızlıkların yaşanmaması için bakanlığınız mülakatı kaldırmayı düşünmekte midir?

-      Eğer Mülakatta ısrar edecekseniz objektif kriterlere göre bir standart oluşturmak için çalışmanız var mıdır?

-      Öğretmenlik yapabilmek için fakülte bitirmiş ve KPSS’den yüksek puanlar almış öğretmen adaylarının yaşadığı mağduriyeti gidermek için bakanlığınız bir çalışması olacak mıdır?

-      Mülakatlarda neden kamera kaydı alınmamıştır? Eğer Mülakatta ısrar edecekseniz bundan sonra kamera kaydı alınacak mıdır?” sorularına yanıt vermesini beklediğini ifade etti.

-      Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bircan, “Mülakat mağduru öğretmen adaylarının yazdıklarını okudum, bir kısmı ile telefonda görüştüm. Sizin ne hakkınız var KPSS ile atanacak puan alan adaylara komisyonlar marifeti ile düşük puan vererek mağdur etmeye? Kaç öğrenci durumunu anlatırken hıçkırıklara boğuldu. Bu yapılan zulümdür ve biz bu zulmün düzeltilmesi için CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.