HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen alımına rağmen, net öğretmen ihtiyacının 96 bin 68 olduğunu açıkladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın okullar açılmadan önce vermiş oldu soru önergesini kısmen yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 10 Kasım 2016’da sözleşmeli pozisyona 18 bin 506 öğretmen ataması yapıldığı halde halen MEBBİS verilerine göre net öğretmen ihtiyacını 96 bin 68 olarak ifade etti. Bakan ayrıca ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının da 832 bin 26 olduğunu kaydetti.

ÖĞRETMEN AÇIĞI MEVCUT ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 11.5’İ

CHP’li Bircan vermiş olduğu soru önergesindeki hiçbir sorunun tam anlamıyla yanıtlanmadığının altını çizerek, “Kamuoyundan bilgi saklayarak ülkeyi ve Milli Eğitimi nasıl yönetemediklerini gizlemeye çalışıyorlar.” dedi. Bircan’ın “Öğretmen açıklarını hangi yöntemle kapatacaksınız? Yine ücretli öğretmenleri mi bu konuda kullanacaksınız? Ücretli öğretmenleri sözleşmeye geçirecek misiniz? Öğretmen açıklarının branşlara göre sayıları nelerdir?” sorularına hiç yanıt vermeyen Bakanlık sadece öğretmen açığı sayısını bildirdi.

Bircan, “Toplam öğretmen sayısının yüzde 11.5’ten çok öğretmen açığı var böyle bir oran hiçbir gelişmiş ülkede olamaz. Ve işin kötü tarafı bu açıkların hangi branşlarda olduğu bilgisini bakanlık gizliyor. Bu 96 bin açık öğretmenin kaçı matematik, İngilizce, Türkçe, Fen Bilgisi gibi temel dersler bilmiyoruz.” dedi. Milli Eğitim Sisteminin AK Parti ile çöktüğünün altını çizen Bircan, “Siz temel derslerin atamalarını yapmazsanız ortada ne eğitim kalır ne de sistem.” diye konuştu.