CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, açığa alınan 33 binden fazla öğretmene karşılık sadece 15 bin atama yapılacağına dikkat çekerek, “Bu demek oluyor ki öğretmen açıkları ücretli öğretmenlerle kapanacak” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan öğretmen açıklarının nasıl kapatılacağını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi ile sordu.

CHP’li Bircan Bakanın yakın dönemde 15 bin öğretmen alımını yapılacağını açıkladığını ifade ederek, “33 binden fazla öğretmenin açığa alındığı göz önünde ulundurulursa atmalar mevcut açığa hiç bir etki yapmadı gibi geçen seneye göre de 20 bine yakın öğretmen ihtiyacı olacak” diye konuştu.

Bircan, önergesinde yıllardır ücretli öğretmenlik yapanların sözleşmeli veya kadrolu olarak öğretmen yapılması için bir çalışma olup olmadığını da sordu.

15 bin öğretmen alımının çok yetersiz olacağının ortada olduğunu kaydeden Erdin Bircan önergesinde:

“- Açığa alınan öğretmenlerin yarısı kadar bile atama yapmayacak   olan MEB öğretmen açıklarını hangi yöntemle kapatmayı düşünmektedir?

- Yıllardır öğretmen açıklarını ücretli öğretmenler ile gidermeye çalışan Bakanlık yine aynı yöntemi mi kullanacaktır?

- Yıllardır ücretli öğretmenlik yapanların belli kriterler ışığında sözleşmeli statüye geçirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Özel okullar ile MEB’de açığa alının ve/ veya öğretmenlik lisansları iptal edilenlerin yerine ücretli öğretmenleri hak ettikleri statüde atanması için bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Açığa alınan, lisansı iptal edilen öğretmenler sonrasında ülkemizde öğretmen açığı ne kadar olmuştur?

- Öğretmen açıklarının branşlara göre sayıları nedir?” sorularına yanıt aradı.

Ücretli öğretmenlerin en az 3-4 yıl çalışma şartı ile sözleşmeli öğretmen yapılmaları taleplerinin olduğunun altını çizen Bircan, “Öğrencilerimizin öğretmensiz kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığımızı göreve çağırıyorum” dedi.