Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Feryaz Yüksel, SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sonuçlarına göre yerleştirmede bu yıl ikinci tercihlerin yapılmayacağını bunun yerine öğrencinin ilk yaptığı tercihlerin göz önüne alınarak yeniden yerleştirme yapılacağını bildirdi.

Yüksel, ayrıca yapılan ilk tercihlere göre öğrencilerin yüzde 76’sının Keşan’ı tercih ettiğini söyledi.

“DEDİKODULARA İNANMAYIN”

Yarın sona erecek kayıtların ardından, ilk başvurularında herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin tercihlerinin yeniden değerlendirileceğini ifade eden Yüksel, “Öğrenci ilk başvurusunda kaç tercih yaptıysa o tercihler üzerinden yerleştirme yapılacak. İlk kayıt sonrası boş kalan kontenjanlara öğrencilerin ilk tercihleri ve yedek listesi göz önüne alınarak ikinci bir yerleştirme yapılacaktır. Yedek yerleştirme sonuçları da e-okul sisteminden öğrenilebilecek. Ayrıca öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurularını ciddi manada takip etmeleri gerekiyor. Kesinlikle duyumsal, dedikoduya dayalı bilgilerin arkasından koşmamaları gerekiyor. Bunu tüm okullarımızın rehber öğretmenleri biliyor.” dedi.  

543 ÖĞRENCİ KEŞAN’I TERCİH ETTİ

Feryaz Yüksel, ilk tercihlere göre 716 öğrenciden 543’ünün Keşan’ı tercih ettiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu da % 76’lık dilime tekabül ediyor. İpsala ve Enez’den gelen öğrenciye baktığımız zaman % 23’ü Keşan’ı tercih etmiş. Yani 194 öğrenci İpsala ve Enez’den bu yıl Keşan’a gelecek.”