Ahmet Yenice Ortaokulu’nun “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında imzalanan protokol sonucu düzenlediği Bilim Fuarı, dün saat 10.30’da Sevim Yenice Kültür Salonu’nda düzenlenen bir törenle açıldı.

 Törene, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel Milli Eğtim Şube Müdürleri Feyzullah Koçak ile Murat Aras, Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ayşe Öz, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, bazı siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

PARLATICIBİLEK: HER FİKİR DEĞERLİDİR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenin açış konuşmasını Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek yaptı. TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulduğunu belirten Parlatıcıbilek, şöyle konuştu: “Bu projede yarışma ortamı oluşturulmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak “her fikir değerlidir” ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılan her türlü proje bu fuar kapsamında değerlendirilebilecektir.” Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkânı sağlamak bu programın ana amaçlarındandır. Okulumuz 2009 yılında “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına katılmış ve Türkiye birincisi olmuştu. Ayrıca bu yıl Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından Gaziantep’te düzenlediği proje yarışmasında heykel, resim ve fotoğraf dalında okulumuzun eserleri sergilenmeye değer görülmüştür”. Şimdi “Düşünme Zamanı” projemiz de Ankara finallerine kalmıştır. Proje çalışmalarımız da bizim çalışmalarımızı destekleyen ve önderlik eden herkese okul ailemiz adına teşekkürlerimi sunarım.”

YÜKSEL: KEŞAN EDİRNE’NİN LOKOMOTİFİ

Okul Müdürü Vedat Parlatıcıblilek’in ardından kürsüye İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel geldi. Konuşmasına “14-15 Mayıs tarihleri Keşan Milli Eğitimi için gerçekten kendimizi ifade edebilmemiz açısından çok önemli bir tarihtir. Bundan dolayı şahsım, öğretmen ve öğrencilerim adına büyük mutluluk yaşamaktayım” diyerek başlayan Yüksel, Keşan’da eğitim-öğretim gören 13 bin öğrenci ve bunlara eğitim veren 800 öğretmen adına son derece mutlu olduğunu kaydetti. Yüksel,  “Biz çalışma programlarımızı belirlerken Keşan’ı Edirne ilinin lokomotifi olarak değerlendiriyoruz. Yapılan çalışmalar da bunun göstergesidir. Türkiye birinciliğini Keşan çok kez alarak Edirne’yi temsil etmiştir.. Bunun sonunda da Keşan üstüne düşen vazifeyi başarıyla yerine getirmiştir. Ahmet Yenice Ortaokulu da 43 projesi ile Keşan’ı bu proje kapsamında çok iyi temsil etmiştir. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Bu başarı da İlçe Kaymakamımız Bekir Dınkırcı’nın bizlere sunmuş olduğu yol ve tasarruf neticesinde güvene dayalı başarılardandır”  dedi.

DINKIRCI: PROJELERE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törenin son konuşmasını Kaymakam Bekir Dınkırcı yaptı. Keşan Kaymakamı olarak bu başarıdan gurur duyduğunu belirten Dınkırcı, şunları söyledi: “İki gündür Keşan’dan iki okulun binlerce proje içinde kendilerini gururla gösterdikleri bir gün yaşıyoruz. Bu başarı da hangi yeteneklerin ortaya çıktığı açıkça görülmektedir. Araştırma ve incelemekten ve bu uğurda hata yapmaktan öğrencilerimizin korkmaması gerekmektedir. Dün 23 eseri gördük. Bugünde 43 eseri burada hep birlikte göreceğiz. Bu eserlerin hepsi birbirinden değerlidir. Çocuklarımıza bu destekleri verdiğimiz sürece bu eserleri daha çok göreceğiz. Ben projelere destek veren herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Buradaki tören, Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencileri Sıla Kuşkonmaz, Yağmur Yazla’nın keman konçertoları, Serra Esencan’ın flüt seslendirmesi ve Atıl Yalı, Melis Ber, Ecem Can, Almina Akbaş’ın gitar eşliğinde seslendirdiği parçalar ile Yaren Ece Taşkın ve İlksu Kurnaz’ın keman ve gitar eşliğinde sundukları müzik dinletisi ile sona erdi.

Sergi açılışı ise saat 11.30’da Ahmet Yenice Ortaokulu’nun zemin katında hazırlanan salonda yapıldı. Kaymakam Dınkırcı’nın kurdeleyı kesmesinin ardından stantlar gezildi. Kaymakam Dınkırcı, tüm stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı, onları çalışmalarından dolayı kutladı. 

Sergi, bugün ve yarın da 09.30-14.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.