AYGÜL KONAR

Türkiye genelinde koronavirüs vak’alarında yaşanan artış nedeniyle, okulların eğitim ve öğretimine uzaktan devam edilmesi yönünde karar alındığını hatırlatan, Bulut, “Uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmen arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Uzaktan eğitim sıkıntılı da olsa, biz öğretmenler, öğrencilerimizin kayıp bir nesil olarak yetişmesini istemediğimiz için gece 21.00’e kadar çalışıyoruz. Öğrencilerimizin herhangi bir bilgi eksiğinin olmasını için kaynaklarını çeşitlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin bu süreçten az bir zararla çıkmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“YAŞANAN SÜREÇ, ÖĞRENCİLERİMİZİ DE OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMEKTEDİR”

Öğretmenlerin özverili çalışmalarına rağmen ek derslerinde kesinti yapıldığını dile getiren Bulut, “Öğretmenlerin bu süreçteki özverili çalışmaları görülmüyor. Uzaktan eğitim sürecinde, öğretmenlerin evlerine yatıp dinlendiği düşünülüyor. Ama böyle bir durum söz konusu değil. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin herhangi bir bilgi eksiği olmaması için var gücüyle çalışıyorlar. Yaşanan süreç, öğrencilerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Bu zor süreçte, ilçemizde birçok öğretmenimiz koronavirüse yakalandı ve tedavi altına alındı. Koronavirüs nedeniyle, ilçemizde Özgür Karagöz öğretmenimizi kaybettik. Öğretmenlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tedavi görüp iyileşen arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU KOŞULLARDA SÜRDÜRÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Pandemi nedeniyle, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte vak’alarda düşüş yaşandığını kaydeden Vedat Bulut, “Ocak ayına kadar tedbirler artırılarak sürdürülürse, iyi bir sonucun alınacağına inanıyoruz. Biz, eğitimin biran önce başlamasını istiyoruz ama bu koşullarda eğitimin sürdürülebilir olması mümkün değildir. Öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimiz bu süreçte tedirgin durumdalar. Ayrıca, okullarda öğrenci olmamasına rağmen öğretmenlerimiz haftada 1 defa okullara gitmek zorundalar. Bunun gerekçesi nedir anlamak mümkün değil. Bu arkadaşlarımızın okulda ne işleri var?” şeklinde konuştu.