Keşan Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Mustafa Bezbaş, önceki gün açıklanan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sonuçlarını Medya Keşan’a değerlendirmeye devam etti.  Bezbaş’a “Her yıl şampiyonların Keşan Final Dergisi Dershanesi’nden çıkıyor olmasının sırrı nedir” diye sorduk, Mustafa Bezbaş, “İş yaptığım sektörlerde birinci olmazsam, o işi bırakırım. Dershanecilikte hiç geçilmedim.  Geçilirsem, o işi bırakır,sektörden çıkarım.”  şeklinde cevap verdi.

 

ÇALIŞIYORUZ, ÖĞRENCİLERİMİZİ DE ÇALIŞTIRIYORUZ!

Başarının tek sebebinin, çalışkan olmak ve çok çalışmak olduğuna dikkat çeken Bezbaş şunları söyledi:

“YGS Keşan birincilerinin Keşan Final Dergisi Dershanesi öğrencilerinden çıkması bizi çok mutlu ediyor. diye düşündüğünüz zaman Final’in birinciliği için soruları mı çalıyoruz?  Bu işin şakası. Tabii ki çalmıyoruz. Başarının tek sonucu var: Çalışan kazanıyor! Çalışıyoruz, öğrencilerimizi de çalıştırıyoruz. Sonra öğrencilerimizi yarıştırıyoruz. Onlara moral veriyoruz. Onlara en iyi yayınları sağlıyoruz. İyi bir öğretmen kadrosuyla çalışıyoruz. Her yıl öğretmen değiştirmiyoruz. Öğretmen kadromuz 8 yıldır aynı. Hizmet içi eğitime de önem veriyoruz.”

HİÇBİR BAŞARI TESADÜFİ DEĞİL

Yıllardır başarılı olduklarının altını çizen Mustafa Bezbaş, bunun tesadüfi olmadığını söyledi. Bezbaş, şöyle dedi: “Keşan’da Final’in bir başarısı varsa, her yıl SGS ve YGS birincileri Keşan Final Dergisi Dershanesi’nden çıkıyorsa, bu tesadüf değil. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Ekip çalışmasının ürünüdür. Öğrencilerimizin devamlılığını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İlkokul aşamasında dershanemize gelen öğrenci kolay kolay bizden kopamıyor. Uzunca bir süre öğrencimiz oluyor. Bu sayede de biz öğrencilerimizi daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Özel sektörde rekabet koşulları içerisinde çalışıyoruz. İnsanları mutlu ederseniz size gelirler. Bizim başarımızın altında yatan en önemli sebeplerden birisi de öğrencilerimizi çok iyi tanımamızdır. Bu nedenle örneğin gelecek yıl da kimin başarılı olacağını biz biliyoruz.”

“BEN, HİÇBİR ZAMAN İKİNCİ OLMADIM!”

Hiçbir zaman ikinci olmayı kabullenemediğini vurgulayan Bezbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 yıldan beri dershanecilik yapıyoruz. Sektörümüzde iddialıyız. Sektörde 2. olsak ben o işi bırakırım.  İddialı olmazsanız, başarılı da olamazsınız! Ben hiçbir sektörde 2. olmadım. 2. olmak demek, iddianızı kaybedip, sektörde geriye gitmeniz demek. Ben hiçbir zaman 2’nciliği kabullenemem. Ben eğitim sektöründe birçok insandan çok şey öğrendim. Talat Algur’dan tutumlu olmayı, Akif Bursa’dan planlı olmayı, Timur Eruzun’dan sadakati, Ali Vardarelli’den imalı konuşmaları, Osman Başak’tan neşeli olmayı öğrendim. Eğitim camiasında insana neşe ve renk katan kişiler var. Bu işin sırrı çalışmak.”

“DERSHANELER KAPANMAYACAK!”

Sözlerinin ilerleyen bölümünde, dershanelerin kapanması riskinin artık kalmadığına dikkat çeken Mustafa Bezbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:  

“Bu arada dershanelerin kapanmayacağı da artık kesinleşti. Birçok kişi, bana dershanelerin kapanması halinde ne yapacağımı sordu. Bu da bizim, dershane dışında başka sektörlerde de olmamız gerektiği gerçeğini düşündürdü. Şu anda sonuç olarak dershanelere bir şey olmayacağı ortaya çıktı. Biz zaten hep bunu iddia etmiştik. En yetkili ağızdan dershanesiz olmayacağı gerçeği, dile getirildi. Bakan gitti, dershaneler duruyor. Kurumlar, ihtiyaç varsa yaşarlar.

Dershaneler para tuzağı denildi. Evet dershaneye gidebilmek için belki ineğini satıyor ama sonuçta okuyor ve inek gütmekten kurtuluyor. Bunları da dile getirmek lazım.

Eğitim bir süreç. Bu süreçte velilerimizden ricamız, çocuklarına mutlaka kitap okutsunlar. Kitap okuyan çocuk, başarılı oluyor. Bilgiye bir şekilde ulaşılıyor. Ancak ilgi de gerekli. O yüzden velilerden bir başka ricam da çocuklarına sahip çıksınlar. Atatürk’ün dediği gibi, Bugün biz birinciysek ve birinciler hep bizden çıkıyorsa, çalışkan olduğumuz içindir. Buz üzerinde kaydığımızı biliyoruz. Ama çok çalışarak, sektörde birinciliğimizi sürdürüyoruz.

Eğitimde hiç siyaset yapmadım! Yapmam da…”

“EĞİTİME SİYASET KARIŞTIRILMASIN”

Eğitim hizmetinde siyasetin yeri olmadığını ifade eden Mustafa Bezbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Eğitime siyasetin girmemesi lazım. Eğitimle, siyaset örtüşmüyor. Ben siyasete fiilen başladığım ilk anda koltuğumu, buradaki arkadaşlarımdan birine bırakacağım. Ben bunların ikisini ayırdım. Eğitim kadromuzda, her siyasi görüşten kişiler var.  Bu sektörde buz üstünde kayarken, her sene yeniden doğuyorsunuz. Gelecek yıl öğrenci bulamazsanız, sektörde yoksunuz. Bu nedenle hep çalışmanız gerekiyor. Amacımız liderliğimizi devam ettirmek. Lider kalabilmek için de kendimizi yenileyip geliştirmemiz lazım.Tüm çabamız daha iyiye ve ileriye ulaşmaktır. Nitekim kalite arayışımız sonucunda başarılı öğrenciler çıkartmakla sınırlı kalmadık. Keşan’a birçok kaliteli öğretmen yetiştirdik. Keşan’da öğretmen yetiştiren bir kurum olduk. Yüzlerce öğretmen yetiştirdik. Arkadaşlarımızın bir kısmı bizde bir kısmı da başka şehirlerde çalışıyor. Ama hepsi de iyi yetiştiler. Bizim bir başka farkımız da SBS ve ÖSS binalarımızın ayrı olması. Bu sayede farklı yaş grubundaki öğrencilere farklı hizmet edebiliyoruz. Öğretmenlerimiz de kendi alanlarında etkin ve yetkin hale gelebiliyor. Öğrenci de istediği an öğretmenini bulabiliyor. Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler karşı karşıya gelmiyor. Bu sayede küçük olanlar zarar görmüyor. Bunlar güzel şeyler.

Sürekli mesai uygulamamız var. Öğretmenlerimiz sabah 9.00’da gelip, akşam 19.00’da çıkar. Boş saatlerimizde öğrencilerimize günde 20’şer dakika RDS (Randevulu Ders Sistemi) uygularız. Her pazartesi de sınav yaparız. Bu sınavlarımız ücretsizdir ve katılan öğrencilerimiz fark yaratır. Yaz aylarında ise matematik ve İngilizce kampımız başlar. Üniversite hazırlık öğrencilerimize de bu sezonda özel dersler veririz. Bu sayede öğrenciler öğretmenlerinden özel olarak ders alır. Kısacası bu başarı öyküsünde: iddia var, enerji  var,tempo var, süreklilik var,yenilenme çabası ve azmi var.”