HABER MERKEZİ

Minikler 48, Küçükler 30 ve Yıldızlar 10 olarak gruplandırılan turnuvaya toplamda 88 kişi kayıt yaptırdı.

Sürpriz ödüllerin de dereceye giren yarışmacılara dağıtılacağı turnuvaya Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Keşan İlçe Temsilcisi Rıdvan Bilgin ve turnuvaya kayıt olan yarışmacıların velileri katıldı. 

Turnuvanın açılış hamlesini yapan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İnanıyoruz ki; Keşan TSO ve Keşan TB olarak katkı verdiğimiz bu önemli etkinlik, ileride çok büyük şeylere vesile olacak.  Gençlerimizi, çocuklarımızı bu tür etkinliklere teşvik etmeliyiz. Bu ve bunun gibi önemli organizasyonların gelecekteki olumlu etkilerini siz değerli veliler gururla izleyeceksiniz. Çok açık ve net olarak bir şeyi önemsememiz gerekiyor; soru çözen değil, sorun çözen evlatlar yetiştirmeliyiz. Satranç, çocuklarımıza sorun çözücü beyin egzersizleri yaptıran önemli sporların başında geliyor. Evlatlarınızı bu tür kıymetli etkinliklere teşvik ettiğiniz ve özendirdiğiniz için çok memnun oluyoruz. Çocuklarımızın çok iyi yetişmesi gerekiyor. Üniversite diploması iş bulma diploması değildir. Dünya insanı olmak için evrensel eğitim almalıyız. Satranç da tıpkı yabancı dil gibi bir dünya dilidir. 10 sene, 20 sene sonra bu evlatlarımız iş aramaya çıkacaklar. Onlar iş aramasın, onlar aranan olsunlar. Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsiniz, fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasınız. Velilerimizin ve değerli kardeşlerimizin gözündeki heyecanı ve gururu görüyoruz. Buradaki yaklaşık 90 evladımız ve onların velileri ile bizler de gurur duyuyoruz.”

Turnuva Başhakemi Derya Özkan da yaptığı konuşmada 18 Mart’ın ülkemiz için ayrı bir anlam ifade ettiğini, bundan tam 102 yıl önce verilen mücadelenin, fedakârlığın bizleri bugüne getirdiğini söyleyerek tüm şehitleri şükran ve minnet ile andığını belirtti.

Saat 10.00’da başlayan mücadeleler saat 16.00 itibariyle sona erdi. Ödül törenine katılan Keşan Kaymakamı Nuri Özder, yaptığı konuşmada satrancın önemi üzerinde durarak turnuvada yarışan tüm sporcuları katılımlarından dolayı kutladığını belirtti.

Turnuvada Ulusal Hakem Derya Özkan (Başhakem), İl Hakemleri Rıdvan Bilgin, Mustafa Çakır ve Mustafa Alcan görev aldı.

Keşan Satranç ve Zeka Oyunları Eğitim Merkezi Derneğinden yapılan açıklamada,  “Turnuvanın yapılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu'na, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Gökhan Korucu ve Sayın Mehmet Fatih Boyalık'a, turnuva yerinin tesis edilmesinde bizi kırmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen'e, ödül dağıtımında bizleri yalnız bırakmayan Keşan Kaymakamı Sayın Nuri Özder'e teşekkürü borç biliyor ve bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi.

Turnuva, Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in kapanış hamlesi ve hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Turnuva sonucunda yaklaşık 80 ödül sahipleri ile buluştu.