BÜLENT SAYLAM

“SAYIN HELVACIOĞLU, BAYRAK TÖRENLERİ YÖNERGESİNİN HANGİ MADDESİNE İSTİNADEN KONUŞMA YAPIYOR”

Okullarda hafta başı ve hafta bitiminde yapılan bayrak törenlerinde, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun öğrencilere hitap ettiğinin altını çizen Deniz, şunları söyledi: “Sayın Helvacıoğlu’nun yaptığı konuşmaları izliyorum. Konuşmaların birinde öğrencilere, Keşan’ın en büyük okulunda okuyorsunuz, diğerinde en başarılı okulunda okuyorsunuz şeklinde söylemlerde bulunuyor. İmam Hatip Okulu’nda yaptığı konuşmada kariyer günlerinde de, geleceğini ifade ediyor. Sizlerle daha uzun zaman içerisinde beraber olacaklarını söyledi. Keşan’ın en büyük okulu değerlendirmesinde, okulun fiziki yapısına göre mi, öğrenci sayısına göre mi yoksa başarı durumuna göre midir? Kariyer günleri programına davet edilecek konukları belirleme yetkisi bellidir. Sayın belediye başkanı, kariyer günlerinin konuğu olarak ilan etmiş oldu. Helvacıoğlu siyasi bir kişiliktir. Okullarda konuşturulması ve konuşmasının alkışlatılması ya da alkışlanması yoruma açıktır. Alkışlayan öğrencilerin bir kısmının önümüzdeki dönem oy verecek olmasının düşünülmesi lazım. Uygulama, eğitimin siyasallaştırılması olarak değerlendirilebilir mi? Sayın başkan, mezun olduğu okula gidebilir. Belediyenin açtığı ya da desteklediği yarışmalarda başarılı olmuş öğrencilerin ödül törenlerine gidip, konuşabilir ve bu normal karşılanabilir. Ancak, bunu belediye bandosu ile İstiklal Marşı’nın söylenmesi şeklinde kendisi aksettiriyor. Eğitim kurumlarında yapılan bayrak töreni yönergesi vardır. Sayın Helvacıoğlu, bayrak törenleri yönergesinin hangi maddesine istinaden konuşma yapıyor. Bunun açıklanması gerekiyor. Eğitim kurumlarında haftada iki gün yaşanan kural tanımazlıktan öte bir şey değildir. Yetkililerin bunu açıklaması lazım.”

“EĞİTİM BELEDİYECİLİĞİ, OKULLARDA BOY GÖSTERMEK DEĞİLDİR”

Eğitim belediyeciliği söylemi hakkında da, konuşan Cavit Deniz,“Belediye bandosuyla mı eğitim belediyeciliği yapılıyor? Eğitim belediyeciliği, okullarda boy göstermek değildir. Sayın Helvacıoğlu, kitaplar devletten; defterler belediyeden demişti. Keşan Belediyesi bugüne kadar öğrencilerin önüne kitap koyabildin mi? Eğitim belediyeciliği, öğrenci merkezli yardımlarla ve çalışmalarla yapılır.” dedi.

“SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANLIKLARI NE DÜŞÜNÜYOR?”

Deniz sözlerine şöyle tamamladı: “Belediye başkanının konuşmalarının eğitim değeri varsa, hangi pedagojik yaklaşıma uygundur? Sayın Helvacıoğlu’nun okullardaki bayrak törenlerinde konuşması için herhangi bir makamdan ‘olur’ onayı alınmış mıdır? Alınması gerekmez mi? Her hafta başı ve her hafta biriminde farklı okullarda öğrencilere hitap etmesi alışabilen bir uygulama mıdır? Sayın Helvacıoğlu gördüğü her mikrofona ya da kalabalığa bir şeyler söyleme arzusu mudur? Bayrak törenleri yönergesine uymayı gerektirir. İlgili yönergenin hangi maddesine göre, sayınHelvacıoğlu konuşturuluyor? Bu konuda, siyasi parti ilçe başkanlıkları ne düşünüyor? Ana muhalefet partisi başkanlığının bu konuyu görmüyor olması ya da görmezden gelmesi düşündürücüdür.”