AK Parti Keşan İlçe yönetimi TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nu ziyaret ettiAdalet ve Kalkınma Partisi Keşan İlçe Yönetimi, dün TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nu ziyaret ederek,Okul Müdürü İsmail Taşdelen’den bilgi aldı.

ÇEVİKEL: HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Ziyaretin ardından konuşan Hakan Çevikel, öncelikle 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Devletimizin ve hükümetimizin Keşan’a kazandırdığı büyük yatırımlardan bir tanesini ziyaret ediyoruz. Çok güzide bir okul müdürümüz de var. Bugüne kadar çok büyük çabalar ve fedakarlıklar gösterdi. Kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Keşan’ın bir ilkokula değil, koleje kavuştuğunu söyleyebiliriz. A’dan Z’ye her şey düşünülmüş. Engelli öğrencilerimiz için asansör yapılmış, tuvaletlerinden, laboratuarlarına, anasınıflarına, yemekhanesi ve depolarına kadar her şey düşünülmüş. Gerçekten Türk genci ve öğrencisine yakışır bir okul ortaya çıkarılmış.

ALEYHE KONUŞANLAR GELSİN GÖRSÜN

“Bu okulun yapılışında biraz da siyaset yapmak lazım. Bugüne kadar kötülenen ve yerden yere vurulan TOKİ’nin neler yaptığını, aleyhine konuşan arkadaşların gelip görmesini rica ediyorum. Başbakanlığa bağlı TOKİ’nin, Keşan’a ne kazandırdığını net olarak görme şansına sahip olacaklar. <Yatırım yapılmıyor> diyen arkadaşlarım içinde aynı davette bulunuyorum. Gelsinler, AK Parti hükümetinin bölgeye neler kazandırdığını bizzat kendileri görsünler.” dedi.

 EĞİTİM HER YIL GELİŞİYOR

Bu yıl da Keşan’da yaklaşık 200 bin adet kitabın, ücretsiz olarak öğrencilerin masalarına bırakıldığını ifade eden Çevikel, şunları söyledi: “10 yıl önce bunlar hayal dahi edilemezdi. Ama artık sadece kitap değil, akıllı tahtalarla eğitim her geçen gün gelişmekte. Tabi yapısal düzenlemeler bazen sıkıntılar da doğurmakta. Ama bu sıkıntıları zeki olan Türk insanı ve öğrencisi, velilerin de desteğiyle çabuk bir şekilde aşacaktır. Amaç; daha sağlıklı ve verimli bir eğitim verebilmektir. Yoksa var olan düzeni bozmak değil, amaç daha ileri seviyeye götürmektir. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini diliyorum.

TAŞDELEN: TÜRK İNSANI HERŞEYİN DAHA GÜZELİNE LAYIK

Okul Müdürü İsmail Taşdelen’de konuşmasına Hakan Çevikel ve yönetim kurulu üyelerini, okulda ağırlamaktan dolayı büyük gurur duyduğunu ifade ederek başladı ve şöyle konuştu: “Yeni eğitim-öğretim yılı herkese hayırlı olsun. Sorunsuz, sıkıntısız bir dönem diliyoruz. Türk insanı her şeyin daha güzeline layıktır. Biz, sayın valimize, kaymakamımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize ve siyasi erklerimize teşekkür ediyoruz. Böyle bir eseri ortaya çıkarmak gerçekten çok zor. Ama bu yapıldı ve başarıldı.”  Okulun öğretmen durumuyla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Taşdelen, “Öğretmen durumuyla ilgili şu an norm düzeltme çalışmamızı sayın Kaymakamımız imzaladı ve Edirne’ye gönderildi. Net bir tarih veremem. Ama önümüzdeki hafta okulun açılacağını ümit ediyorum. Öğretmenlerimiz gelir gelmez derslerimize başlayacağız” dedi.

ÇEVİKEL: UFAK TEFEK EKSİKLİKLER OLACAK

Keşan’da bazı okullarda yaşanan öğretmen açığı konusunda konuşan Çevikel, “Bazı okullarda son dakika eş durumu tayinleri, izinler gibi durumlar yaşanabiliyor. Bu da insanın en doğal hakkı. Her şey olabilir. O yüzden ufak tefek aksaklıklar yaşabilir. Ama bunlar tahmin ediyorum en geç bir ay içerisinde düzeltilecektir. Biz iktidar partisi temsilcileri olarak özellikle bürokratlarımızdan bu tip taleplerin yerine getirilmesi için sık sık görüşmelerde bulunuyoruz. Ama bazı arkadaşlar gibi bunu sürekli gündeme taşımıyoruz. Biz, üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Kimse, <AK Parti Teşkilatı sadece bakıyor> diye düşünmesin. Eğitim camiamızın Keşan’da çok büyük sorunları yok. Bütün kitaplarımız okullarımıza teslim edilmiş durumda, öğretmen açıklarımız tamamlanıyor. Sözleşmeli öğretmenlerimizde bir sıkıntı yok. İŞKUR aracılığıyla hizmetli alımlarımız bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak” diye konuştu.