HABER MERKEZİ

Eğitimin kalitesini yerlere düşürdüğünü iddia ettiği AK Parti’nin yandaşına kadrolar dağıtmak için makamlar uydurduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu, özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le özdeşleşmiş ‘başöğretmen’ unvanını sıradanlaştırmaya yönelik bir çalışmanın olduğunu belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, konuşmasında şöyle sürdürdü: “Bütün öğretmenlerimizin bugünlerde konuştukları konu uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavları.

Nasıl ki futbolda Atatürk statlarının isimlerini ‘arena’ya çevirdiniz, nasıl ki Atatürk meydanlarına eklemeler yaparak, tadilatlar yaparak isimlerini değiştirdiniz, en son olarak Atatürk Havaalanı'nı tahrip ettiniz, Atatürk'e has bir unvan olan başöğretmenliği de ortadan kaldırmak ya da sıradanlaştırmak için başöğretmenlik unvanı icat ediyorsunuz. Uzman öğretmenliğe gelince, uzmanlığın içi zaten boş, kimse kendi alanıyla ilgili bir değerlendirmeye girmeyecek, şu anda tüm okullardaki öğretmen odalarında konuşulan konu bu işin saçmalığı. Eğer uzmanlık verecekseniz 10'uncu yılını dolduran, 20'nci yılını dolduran öğretmenlere daha fazla maaş verin. Çoğu öğretmen tedirgin. Ayrıca öğretmenlerden bir de sınava giriş belgesi istiyorsunuz, istediğiniz belgeyse çok komik, öğretmenden öğretmen olduğuna dair belge istiyorsunuz. İpin ucunu iyice kaçırdınız.”