Çıraklık Eğitimi Sistemindeki meslek dallarında belgesi olmayanlara başvuru affı çıktığı bildirildi. Konuyla ilgili dün bilgilendirmede bulunan Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Feyzullah Koçak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkına sahip olduğu halde süresi içinde başvuruda bulunmadığı için bu hakkı kullanamamış olanlara 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun Geçici Maddesine göre 16 Eylül 2015 Tarihinden itibaren 6 ay süreyle başvuru hakkı tanındığını bildirdi.

Koçak’ın yaptığı bilgilendirmeye göre mesleğinin ilimizde çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı tarihte, 18 yaşını doldurmuş olup kamu veya özel sektöre ait işyerlerinde çalışmış olanlar;  Kalfalık Sınavlarına girmek, 16 yaşını doldurmuş olanlar (Uyum Eğitimine) İntibak Eğitimine tabi tutulduktan sonra Kalfalık Sınavlarına girmek, Kalfalık belgesi sahibi olup, Mesleğin kapsama alındığı tarihte 22 yaşını doldurmuş olanlar Ustalık Sınavlarına girmek üzere başvuruda bulunabilecekler.

Başvurular 16 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir. İlgili kişilerin geniş bilgi için Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve bağlı bulundukları Esnaf Odaları başvurmaları istendi.

Başvuruda istenen belgeler ise şöyle: 1. Başvuru formu Mesleki Eğitim Merkezi’nden  temin edilebilir, 2. Öğrenim Belgesinin aslı ve fotokopisi, 3. 4 adet vesikalık fotoğraf, 4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 5. Sağlık Raporu (Aile Hekiminden alınacak) 6. SGK Belgesi.