Okul müdürlerinin dönem sonu toplantısı dün Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

ÖZ ELEŞTİRİLERİ YAPARAK EKSİK YÖNLERİMİZİ BULABİLİRİZ

Dınkırcı yaptığı konuşmada, “2014-2015 Eğitim Öğretim yılını geride bırakmış durumdayız. Başarılarımızda, eksiklerimizde ortada öz eleştirileri yaparak eksik yönlerimizi bulabiliriz. Her zaman bardağın yarısı dolu olduğu gibi boş tarafınında eksiklerini görmeliyiz. Okul müdürlerimiz, okul aile birliklerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz yönetim yerine yönetişimi uyguladıklarında başarılarını daha çok artıracaklarını, iletişimin önemine dikkat çekerek sürekli iletişim halinde olmamız gerektiğini, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz köyümüzden, mahallemizden ve çevremizden rol model bularak kariyer günleri çerçevesinde öğrencilerimizle buluşturmak suretiyle öğrencilerimizi hedef odaklı çalışmaya teşvik etmeliyiz.”

İDEALİST İNSANLARI DESTEKLEMELİYİZ

Orkestra şefi ne kadar tecrübeli, orkestra üyeleri ne kadar iyi niyetli ve gayretli olursa olsun işbirliği ve eşgüdüm yoksa müzik olmaz. Biz de hep birlikte senkronize çalışarak başarımızı arttıracağımıza inanıyorum. Ayrıca TEOG, YGS ve LYS başarı oranlarını rakamların diliyle istatistiksel olarak değerlendirerek idealizmi ön plana çıkartmak zorundayız, idealist insanları desteklemeliyiz. Ayrıca mesleki eğitim liselerimiz, iş okulumuz ve RAM’larla hedef odaklı çalışarak özel sektörün de istediği bir takım dallarda bölümler açmalıyız.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Dınkırcı, şu ana kadar uygulanan proje ile Gelibolu’yu gezen öğrencilerin sayısında ciddi bir artış sağlandığını, bu projeye daha da önem vererek bütün öğrencilerin Gelibolu yarımadasını gezip görmelerinin sağlanmasını ve bu memleketin ne zor şartlarda kazanıldığının öğretilmesinin önemine dikkat çekti. Bekir Dınkırcı, daha sonra Yaz döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce sportif faaliyetlerle ilgili kurslar açılmasını, 2015-2016 eğitim öğretim yılının çok daha başarılı geçmesi için hepimize görev düştüğünü belirterek başarılar diledi.