SONGÜL KONAR

Saat 10.30 sıralarında başlayan basın açıklamasına; Doğru Cevap Eğitim Kurumları Müdürü Anıl Çakır, Özel Keşan Doğru Cevap Kişisel Gelişim Kursu Müdürü Pınar Özkan, Matematik Öğretmeni Ümit Meşe ve basın mensupları katıldı. 

“BU YILI ŞAMPİYON OLARAK TAMAMLADIK”

Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın bünyesinde açılan Doğru Cevap Koleji’nin 1’inci yılını doldurduğunu hatırlatarak, sözlerine başlayan Anıl Çakır, şunları söyledi: “2019 yılının ağustos ayında Doğru Cevap Koleji olarak, eğitim-öğretim hayatına başladık. Çok kıymetli ve değerli bir öğretmen kadrosuyla yola çıktık. İddialı bir yola çıkış oldu. Haklı olarak, kamuoyunun da, kolejimizden beklentileri vardı. İnsanlar bir eğitim-öğretim yılının sonunda, Doğru Cevap Koleji’nin ne yapacağını merak ediyorlardı. Eğitim kurumlarının en büyük göstergesi sınav başarılarıdır. Kamuoyu daha çok şampiyonu merak edip, takdir ediyor. Biz, bu yılı şampiyon olarak tamamladık. Katıldığımız her sınavda ipi, en önde göğüsledik. İlk olarak, LGS sonuçları açıklandı. LGS’de 8 öğrencimiz yüzde 0-yüzde 1’lik dilim arasında yer aldı. Bu Türkiye derecesidir ve güzel bir başarıdır. Doğru Cevap Koleji ve Özel Keşan Doğru Cevap Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri büyük başarılar gösterdiler. 20’ye yakın öğrencimizi Fen Liselerine uğurlayacağız. 1 öğrencimiz, yüzde 0.3’lük dilimde yer alarak, Türkiye ve Keşan derecesi elde etti. Keşanlı evlatlarımızın buralara gelmesi mutluluğumuzu ayrıca artırmaktadır. YKS’de aynı başarıyı tekrarladık. 12’nci sınıflarda, Doğru Cevap Koleji öğrencimiz Tümay Çakır, sayısal puan türünde 7000’inci, Birce Benk 3000’inci, Tayfun Kalaycı 8000’inci oldu. Bu Keşan derecesi anlamına geliyor.”

“DERSLERİMİZE EVLERDE DEVAM ETTİK”

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi döneminde, eğitim-öğretimin bir kısmı evlerde uzaktan eğitim şeklinde geçti. Koronavirüs salgını tüm dünya gibi ülkemizi de olumsuz etkiledi. Biz, 16 Mart’tan sonra derslerimize evlerde devam ettik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz evlerinde derslerini verdiler. Öğretmenlerimiz, günde 7 saat öğrencilerimizle birlikte oldular. Deneme sınavları yaptık ve öğrencilerimiz başarılı oldu.”

“KADROMUZA YENİ İSİMLER KAZANDIRDIK”

Anıl Çakır sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki günlerde başlayacak. Eğitim kurumu olarak, kadromuza yeni isimler kazandırdık. Önlemlerini en iyi alan başarılı olacaktır.”