Keşan’a 1 yıl içinde iki okul kazandıran hayırsever insan Dr. Ali İhsan Çuhacı, dün ölümünün 7. Yıldönümünde okul bahçesinde düzenlenen bir tören ve çeşitli etkinliklerle şükranla anıldı.

Okul Bahçesi’nde saat 10.20’de başlayan anma törenine Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, merhum Dr Ali İhsan Çuhacı’nın yakınları, okul aile birliği üyeleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Müdürü İhsan Ürkmez bir konuşma yaptı. Çuhacı’nın hayırsever kişiliğinden ve ona duydukları minnettarlıktan söz eden Ürkmez, şunları söyledi: “Bugün burada okulumuza adını veren ayrıca Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni yaptıran merhum Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Merhum Dr. Ali İhsan doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu bu güzel eserle ödemiştir. Sayın Çuhacı insana yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş yaptırdığı bu güzel okulla çocuklarımıza ışık tutmuş, umut olmuştur. Bu okulda okuyan ve okuyacak olan çocuklarımız inşallah geleceğin Dr. Ali İhsan Çuhacı’sı olacak onlar da doğup büyüdükleri bu topraklara böyle değerli eserler vereceklerdir. Ben huzurunuzda kendisine Allahtan rahmet diliyor, merhum Dr. Ali İhsan Çuhacı’ya bu değerli hizmetinden dolayı şükranlarımı sunuyorum”

Anma programı, okul öğrencileri tarafından Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın özgeçmişinin, okul tarihçesinin ve şiirler okunması ile devam etti. Törenin ardından okul aile birliği tarafından öğretmenler odasında Kaymakam Özder, Belediye Başkan Yardımcısı Aktan ve beraberindekilerle okul öğrencilerine lokma ayran ikramında bulunuldu.

Dr. Ali İhsan Çuhacı ve Salim Evgen için Cuma Namazı’ndan önce Yörüker Cami’nde mevlit okutuldu.