Türkiye Birincisi “Süper Arı Gübresi Projesi”, ABD’de (Amerika Birleşik Devletleri) yapılan “INTEL ISEF Bilim ve Mühendislik Proje Olimpiyatı”nda Environment” (Çevre Biyolojisi) dalında Dünya Birincisi oldu.

 

Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Merih Akalın ve Proje Danışman Öğretmeni olarak Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hasan Avcu, 66 ülkeden 2200 proje başvurusunun yapıldığı, 385 projenin yarışmaya hak kazandığı “INTEL ISEF Bilim ve Mühendislik Proje Olimpiyatı”nda 2 altın madalya alarak Dünya 1.liğini kazandı. Ayrıca proje ekibi Türkiye’den gelen 16 proje arasından tek altın madalya alan proje ekibi oldu.

 

5-6 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan ve 46 ilden 533 projenin katıldığı proje yarışmasında, Çevre Biyolojisi dalında Türkiye Birincisi olan “Süper Arı Gübresi Projesi”, ayrıca tüm dalların birincilerinin birincisi de olmuştu. 22. INEPO Proje Olimpiyatı Türkiye Finalinde birincilik elde ederek 2 altın madalya alan proje ekibi 30 Nisan 2014 Salı günü, yarışmanın yapılacağı Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston kentine gitmişti.

Dünya Birincisi proje ekibi, bugün yurda dönecek.