Edirne Valisi Hasan Duruer, 16 eylül 2013 Pazartesi günü 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle mesaj yayımladı. Duruer’in mesajı şöyle: “Ülke olarak en büyük varlığımız, sahip olduğumuz genç nüfustur. Ülkemizin mutlu geleceği için çocuklarımızı, 21. Yüzyıl'a uygun, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmeli ve onlara çağdaş eğitim ve öğretim olanakları sağlamalıyız.

Değerli öğretmenler;

Çocuklarımız, gençlerimiz sizin eserinizdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi hedefimiz ilimde, bilimde yarışmak ve uygar medeniyetin üstüne çıkmaktır. Bunları yaparken bu yeni eğitim ve öğretim yılında da yüreğinizde taşıdığınız sevgi, şefkat, hoşgörü ve özveriyle tüm çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için büyük bir gayret ve çalışma içerisinde olacağınızdan şüphemiz yoktur.

Sevgili öğrenciler

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisindesiniz. Sizlerin sevincini ve heyecanını paylaşıyor ve sizleri önemsiyoruz. Bütün gayretimiz, sizlerin iyi insan olarak yetişmesi içindir. Hayatınız boyunca çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü benimser, başkasının düşüncesine saygı gösterirsek başarıya ulaşabiliriz. Yeter ki kendinize güvenin. Çalışılarak aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir zirve yoktur.

Ve siz değerli veliler; anne ve babalar olarak çocuklarımız bizlerin en değerli varlıklarıdır. Onların geleceğe en iyi biçimde hazırlanmaları için sevgimizi ve güvenimizi hissettirmek, onlara verebileceğimiz en büyük destektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2013-2014 eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”