Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, dün Keşan’a gelerek Keşan Uğur Dershanesi tarafından üniversite sınavına girecek olan öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve 12 vakıf üniversitesinin katıldığı kariyer belirleme ve tanıtım etkinliğine katıldı.  Özcan, etkinlik çıkışı gazetecilerin Keşan’a yapılması istenen ve planlanan milli eğitim yatırımlarına yönelik sorularını cevaplandırdı. İlk olarak Keşan’a yapılması düşünülen tarım meslek lisesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Hüseyin Özcan, şunları söyledi: “Tarım Meslek Lisesi ile ilgili;  biliyorsunuz artık okullar mesleki teknik lise olarak geçiyor. Bunların alt bölümleri oluyor. Bizim zaten bu hafta Çarşamba günü Sayın Valimizin başkanlığında İl İstihdam Kurulu toplantımız var.  Orada biz ilimizde, Keşan’da veya diğer ilçelerde Tarım Lisesi ile ilgili bazı bölümler açılması için çalışmayı başlatıyoruz. Hayırseverimiz ve Sayın Kaymakamımız bizimle bu konuyu paylaştı.  Bizim tek bir şartımız olur. Eğer öyle bir meslek lisesi yapılacaksa, bölgeye hitap etmesi için biz pansiyonlu olarak bunun açılmasına sıcak bakıyoruz. Ama günün şartlarına uygun hangi bölümler varsa, bu bölümlerinde altını doldurmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Kaymakamımızla koordineli bir şekilde sürecektir.”

BİLEŞİM LİSESİ’Nİ TEKNİK LİSE BİNASINA TAŞIYACAĞIZ

Daha sonra bazı okullarda yapılacak olan yer değişiklikleri ile ilgili bilgi veren Özcan; “Şu anda Mesleki ve Teknik Lise’mizin inşaatı devam ediyor. İnşaat çalışmalarında artık sona gelindi. Bu inşaatın bitmesiyle birlikte Bilişim Lisesi’ni, Teknik Lise bünyesine alarak bir bölüm olarak açıyoruz. Bilişim Lisesi’nden boşalan yere de Sağlık Meslek Lisesi’ni taşıyacağız. Bu taşıma işlemi de büyük ihtimal ikinci döneme kadar gerçekleşecek” dedi.

TSO ADINI BAŞKA BİR OKULDA YAŞATACAĞIZ

“Bilişim Lisesi’nin adı Keşan TSO’ya aitti. Ancak Sağlık Meslek Lisesi’nde de Dr. Rıfat Osman ismi yer alıyor. Bu nedenle de isim anlamında bir sıkıntı vardı. Bu sorunla ilgili herhangi bir çalışma oldu mu?” şeklindeki soruya ise Özcan şu cevabı verdi: “İsimle ilgili bir sıkıntımız yok. Keşan TSO Başkanımız da burada. Keşan TSO’nun ismi bir okulda yaşayacak. Bu anlamda bir problem yok. Ama Sağlık Meslek Lisesi’nin adı farklı olduğundan, Keşan TSO’yu başka bir okulda yaşatacağız.”

İMAM HATİP LİSESİ İÇİN YER BULUNDU

Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti: “İmam Hatip Lisesi için Sayın Kaymakamımız bir yer buldu.  Şu anda bu yeri çözme aşamasındayız. Milli Emlak’tan istekler yapıldı. Bu sorun çözüldüğü anda zaten çalışmalarda hızlanacaktır. Bizim Merkez’deki okulumuza gelen bir ödenek vardı. Oradaki okulu bir hayırsever yaptırdığı için, bu parayı tamamen Keşan’a aktarıyoruz. Bu da bizim işimizi daha kolaylaştıracak.”

RAŞİT EFENDİ İLKOKULU’NDA BİR SIKIŞIKLIK SÖZ KONUSU

Sözlerinin sonunda öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu Raşit Efendi İlkokulu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Raşit Efendi bizim için çok acil bir konu. Bunu sayın Kaymakamımız da bize iletti. Bu okulu biz 2015 yılında İl Özel İdaresi’ne de yazdık. Bir imkan dahilinde, para kaynağı yaratıp, Raşit Efendi’yi önceliğe almak istiyoruz. Çünkü orada bir sıkışıklık söz konusu. Şu anda bizi yatırım itibariyle Keşan bizi ciddi bir şekilde meşgul ediyor.  O yüzden Keşan’daki okulları önceliğimize almış durumdayız.”