AYGÜL KONAR

Eğitim çevrelerinden ve velilerden gelen tüm itirazlara rağmen pandemiye yönelik tüm adımlar atılmadan yüz yüze eğitime geçildiğini dile getiren Yazla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimdeki aşı takvimini düzgün yönetemediğini ifade etti.

“MEB, ÖĞRETMENLERİN AŞILANMA SÜRECİNİ YÖNETEMEMİŞTİR”

Açıklamasının başında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, söylediği; öğretmenlerin aşılamasına yönelik yüz yüze eğitime katılacak öğretmenler başta olmak üzere, bir liste hazırlayıp Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini ve bu liste uyarınca aşılamanın Şubat’ın son haftası başlayacağını aktaran Erol Yazla, “Ancak görünen o ki Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aşılanma sürecini yönetememiştir. Bu açıklama bir müjde gibi sunulmuş ancak çevremizde hala öğretmenlerin aşılanma süreci başlanmamıştır. Şu an başlansa bile aşılama uygulamasında geç kalınmıştır ve öğretmenler için aşının koruyuculuğu oluşmayacaktır. Çünkü yüz yüze eğitime giren  tüm öğretmenler aşılansa bile, bu ancak aşının ilk dozudur. Oysa bilindiği üzere aşının koruyuculuğu için iki dozun da tamamlanması ve bağışıklığın oluşması için gereken süreyi riskten uzak şekilde beklemek gerekmektedir. Bakanlığın aşılama sürecinde sadece “öğretmenler”den bahsederek yaptığı bu açıklamalar, diğer eğitim emekçilerinin göz ardı edilmesi anlamına gelmektedir.  Oysa eğitim bir bütündür; okul, onu var eden tüm bileşenleriyle vardır. İdari personel, temizlik çalışanları yani eğitimin tüm emekçileri de aşılanmalıdır. MEB, bu kararında bulaş riskinin oluşacağı sınıfların okulun tümü için tehlike olduğunu belli ki hesap etmemiştir. Okullarda eğitimin başlamasıyla tüm eğitim emekçileri,  öğrencilerimiz ve aileleri risk altındadır” şeklinde ifadeler kullandı. 

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Erol Yazla, “Yüz yüze eğitim kararını, aşılama takvimini rasyonel biçimde tamamlandıktan ve gerekli tüm tedbirler tamamlandıktan sonra ki bir tarihe ertelenmelidir. Bu gerçeklik çerçevesinde aşı takvimi ve listesi tün eğitim çalışanlarını kapsayacak bir biçimde bir an önce güncellenmelidir. Bir kez daha tekrar ediyoruz eğitimin telafisi mümkündür, ancak tek bir canın bile telafisi olmayacaktır” dedi.