Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 28 Ocak 2014 tarih ve 390264 sayılı “Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler”in 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacağını hatırlatan Eğitim-İş Keşan Temsilcilik Başkanı Erol Yazla, söz konusu düzenleme ile meslek liselerinde beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinin kaldırılmasının amaçlandığını belirterek, “Uygulama; anayasa ile yasalarda devletin, gençlerin sağlıklı bireyler olarak kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecek imkanlarla yetişmesi olanağını sağlama ödevini hiçe sayar niteliktedir.” dedi.

Sözkonusu düzenlemenin iptali için Eğitim-İş’in her türlü hukuki yolu kullanacağını da kaydeden Yazla açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren geçerli olacak “Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler” konulu düzenleyici işleminin, beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik dersi öğretmenleri ile öğrencileri mağdur eden düzenlemesi, dayatmacı bir tavırdır.

Söz konusu düzenleme ile meslek liselerinde beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinin kaldırılması amaçlanmaktadır. Uygulama; anayasa ile yasalarda devletin, gençlerin sağlıklı bireyler olarak kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecek imkanlarla yetişmesi olanağını sağlama ödevini hiçe sayar niteliktedir.

Gençlerin bu tür beceri ve yeteneklerini keşfedebilme fırsatının sunulması devletin bizatihi görevidir. Çağımızda devletler vatandaşlarının ve özellikle gençlerinin sanatsal ve sportif gelişimini destekleyecek her türlü adımı atmayı geleceğe yatırım olarak görmekte ve bu yönde politikalar üretmekteyken, bakanlığın bu uygulama ile hedeflediği gayeyi anlamak mümkün değildir.

Düzenleme ile beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinin kaldırılması, bu dersi veren binlerce öğretmenin norm fazlası durumuna düşmesine neden olacaktır. Norm kadro fazlası olmaları nedeni ile bu öğretmenlerimiz büyük olasılıkla il dışı yer değiştirmeler marifetiyle görev yaptıkları şehirlerden başka şehirlere görevlendirilecekler ve bu anlamda da mağdur olacaklardır.

Söz konusu durum onbinlerce öğretmeni ilgilendirmekte olup bunun yanında eş durumu tayinleri de düşünüldüğünde, öğretmenleri ciddi anlamda mağdur edecek bir kaosun yaşanmasına neden olacaktır.

Düzenlemenin iptali için Genel Merkezimizce yargı dahil her türlü hukuki hakkın kullanılacağı kamuoyuna duyurulmuştur.

Eğitim-İş olarak eğitim sistemini, kendi ideolojik öğretileriyle kuşatmaya çalışan siyasi iktidarı bir kez daha kınıyoruz. Bakanlığın dayatmacı bir tavırla eğitim emekçilerinin ve öğrencilerimizin haklarını gasp etmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz.”