AYŞİN SEÇİL GEZER

İlk tören; saat 15.30 sıralarında Karacaali köyü yolu üzerinde bulunan Eğitim Şehitleri Anıtı’nda yapıldı.

Törene; Karacaali Köyü Muhtarı Taner Tezgören, köy imamı Yusuf Ünal, Paşayiğit Ortaokulu Müdürü Olgu Erbek, okul öğrencileri ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Erbek, “Burada 14 Aralık 1998 tarihinde Karacaali köyünde sabah okula gelirken geçirdikleri elim bir trafik kazası sonucu yaşamlarını kaybeden minibüs şoförümüz İsmailGülcü ve öğrencilerimiz BaharTiryakioğlu, YalçınKeskin, Hüseyin Durmaz, Sinan Atay, Zati Kırcı, Adem Soydan ve Reyhan Kandemir'i anmak için toplandık. Onları kaybedeli tam 19 sene olmuş ama anıları ve acıları hala yüreğimizde. Onları hiç unutmadık, unutmayacağız da. Bu okul var oldukça ebedi öğrencilerimizin adları hep saygıyla ve rahmetle anılacak. Bu okulla ölümsüzleşecekler. Sisli bir aralık gününün sabahı okul için, bilgi almak, öğrenmek, aydınlanmak için yola çıkmışlardı herkes gibi. Hiçbir suçları yoktu ama okullarına ulaşamadan uçup gidiverdiler aramızdan sonsuzluğa. Onlar birer eğitim şehidi olmuşlardı bu topraklarda. Kötü haber duyuluvermişti hemen. Dünyalar başına yıkılmıştı herkesin; kahrolmuştu ana, baba, akraba, eş, dost ve arkadaş. Körpecik fidanlar daha yeşeremeden, dallanıp budaklanamadan kuruyup gitmişlerdi. Konuşmamı şu mısralarla bitirmek istiyorum: Ölüm, Bir sessizliktir. Ölüm umutların yok oluşu Ölüm ifadesizliktir. Ölüm erken gelir kimi zaman, Bir yıldırım gibi düşer, alır götürür Yaşanacak onca şey varken. Ölüm bir melek elinde gelir Ve öper usulca çocuk yüzleri. Ölüm hiçbir çocuğa yakışmadığı gibi onlara da hiç yakışmamıştı. Eğitim şehitlerimizi bir kez daha sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından anıta karanfil bırakıldı.

Daha sonra ise kazada hayatlarını kaybedenlerin kabirlerinin bulunduğunu Karacali Köyü Mezarlığına geçildi. Tören, köy imamı tarafından okunan duaların ardından sona erdi. 

TRAFİK KAZASI

14 Aralık 1998 tarihinde meydana gelen trafik kazasında; Karacaali köyünden Paşayiğit beldesine öğrenci götüren servis minibüsü ile sis nedeniyle karşı yönden gelen kamyonla çarpışmıştı. Kazada 7’si öğrenci 8 kişi hayatını kaybetmişti.