HABER MERKEZİ

Eğitim Sen Keşan Temsilciliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“Maalesef İlçemizde 4+4+4 Eğitim Modeline geçildiğinden beri okul dağılımlarında ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Tabii yeni yerleşim bölgelerine okul planlaması yapılmaması planlanan okulların amacına uygun kullanılmaması sonucu İlçe idaresinin okulların bazılarını kapatarak, bazılarını taşıyarak soruna çözüm bulmaya çalıştığını görüyoruz.

Ancak yapılan bu uygulamaların geçici çözüm gibi görünse de uzun vadede sorunların büyümesine neden olacağı aşikârdır. Son olarak İmam Hatip Okullarının yeni binaya taşınması ile bu okullardan kalan binaların değerlendirilemediğini görüyoruz. Eski Hastane bahçesinde Eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi binasının boş kalmasına rağmen mahallede İlkokul ihtiyacı olduğu halde ilkokul olarak açılmaması tam bir hatadır. Bununla ilgili olarak görüştüğümüzde binanın yetersizliğinin bahane edildiğini gördük ancak arsanın geniş olması ve yeri itibarı ile yeni bir ilkokul olarak planlanabilir ek binalarla da çok güzel bir İlkokul yapılabilirdi. Son günlerde de Keşan Safiye Erol Meslek Lisesinin Keşan Mesleki Teknik Anadolu Lisesine taşınmak istediğini görüyoruz. Ancak Öğrenci Velilerinin okulun taşınmasını istemediği de açık ve ortadadır. Veliler haklı olarak öğrencilerini kendi özel şartlarına uygun tercihen bu okula göndermişlerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu durumu görmezden gelerek okulu taşımaya çalışması da hatalar zincirine yeni bir halka ekleyecektir. Ayrıca okulun bünyesinde yer alan okul öncesi kreş bölümünde yaklaşık 70 öğrencinin eğitim görmesi de görmezden gelinemez. Mahallede zaten İlkokul olmadığı gibi mahallede tek olan Kreş ve Okul Öncesi Eğitim kurumunu da alıp taşımak ciddi sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Okul Öncesi ve kreş öğrencilerini de mi taşıyacaksınız Bakanlık her mahalleye kreş projesi yaparken siz mahalledeki tek kreşi de kapatmış olacaksınız.

Ayrıca okulların taşınması ancak zaruret gerektiriyorsa belki olabilir. Ama diğer durumlarda tercih edilmesini Keşan Türk Eğitim-Sen olarak doğru bulmuyoruz. Sonrasında ortaya çıkan Norm Kadro Fazlalığı ile birçok idareci ve öğretmen arkadaşımız mağdur olmaktadır. Okul Binaları sahipsiz kalarak zarar görmekte, hatta bazı kurum ve kuruluşlar değişik yollarla okul bina ve arsalarına göz koyarak ele geçirme çabaları göstermektedir.

Aynı zamanda bu gün için belki gözden çıkarılan okul binalarına gelecek yıllarda daha çok ihtiyaç olabilecektir. İşte o zaman tekrardan o binalara, o arsalara sahip olunamayacaktır. O yüzden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi bünyesindeki Okul Binalarına ve arsalarına sahip çıkmalıdır. Zaten Türk Eğitim Sistemi çok değişken bir yapıya sahiptir. İleride olabilecek bir sistem değişikliğinde feda edilen bu okul binaları mumla aranacaktır.”