Eğitim-Sen Keşen İlçe Temsilcilik Başkanı Mustafa Bayır, dün yaptığı açıklama ile okul müdürü atamalarında bir tiyatro oyunu oynandığını ileri sürdü. AKP iktidarının adrese teslim yönetici atamak için sadece bir tiyatro oyunu oynadığını belirten Bayır: “Müdür Atama Oyunu’nun yazarları AKP ve yandaş sendika, sahneleri ise Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullardır. Perdeler açıldığında ve oyun sahnelendiğinde Eğitim-Sen’in itirazının ne kadar haklı olduğu görülecektir” dedi.

HUKUKTAN ADALETTEN VE OBJEKTİFLİKTEN YOKSUN

 Keşan’da MEB’e bağlı Eğitim Kurumlarında 31 kurum müdürlüğünün boş olduğunu, bu okullara yönetici olmak için 76 kişinin başvurduğunu da kaydeden Bayır, şöyle konuştu: “Müdür adayları 16-22 Ekim 2014 arasında Edirne’de sözlü sınava çağrılmışlar ve mülakatları belirtilen tarihler arası bitmiştir. Ancak, 25 Eylül 2014 tarihinde Keşan’daki bu 22 okula geçici görevle müdür ataması yapılmıştır. İsim listesini kamuoyu ile paylaştığımız 22 kişinin hemen hemen hepsinin şu an geçici görevle çalıştıkları kurumlara müdür olarak atandıklarını göreceğiz. Başından sonuna siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksundur. AKP iktidarı adrese teslim yönetici atamak için sadece bir tiyatro oyunu oynamaktadır”

 Bayır’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik" sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştı.

Okul Müdürlerinin; değerlendirme süreçlerine baktığımızda ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün 60 puan; okul aile birliği başkanı, okul öğrenci meclisi başkanı, okulun en kıdemli öğretmeni, en genç öğretmeni ve öğretmenler kurulunda seçilen iki öğretmen tarafından verilecek puanın ise 40 olduğu görülecektir. “MEB Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik”e yakından baktığımızda asıl belirleyici olanınİl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinindeğerlendirmeleri olduğu görülecektir. Bu kapsamda Keşan’da 9 okul müdürünün 75 puan ve üzerinde aldığı ve 75 puan ve üzerinde değerlendirmesi yapılan müdürlerin atamalarının istedikleri eğitim kurumlarına 16.09.2014 tarihinde yapılmıştır. Diğer okul ve kurum yöneticilerinin ise başarısız olarak değerlendirildiği görülmüştür.

Keşan’da MEB’e bağlı Eğitim Kurumlarında 31 kurum müdürlüğünün boş olup; bu okullara yönetici olmak için de 76 kişi başvurmuştur. 16-22 Ekim 2014 arasında Edirne’de sözlü sınava çağrılmışlar ve mülakatları belirtilen tarihler arası bitmiştir.  25.09.2014 tarihinde Keşan’daki bu 22 okula geçici görevle müdür ataması yapılmıştır. İsim listesini kamuoyu ile paylaştığımız 22 kişinin hemen hemen hepsinin şuan geçici görevle çalıştıkları kurumlara müdür olarak atandıklarını göreceğiz. Başından sonuna siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksundur. AKP iktidarı adrese teslim yönetici atamak için sadece bir tiyatro oyunu oynamaktadır. “Müdür Atama Oyunu”nun yazarları AKP ve yandaş sendika, sahneleri ise Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullardır. Perdeler açıldığında ve oyun sahnelendiğinde Eğitim Sen’in itirazının ne kadar haklı olduğunu görülecektir.

Eğitim Sen, kurulduğu günden bugüne eğitim yöneticilerinin Bakanlık tarafından, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, siyasi tercihlere göre belirlenmesi ve atanmasına karşı çıkmış, eğitim yöneticilerinin bütün eğitim bileşenlerinin katılımıyla yapılacak seçimler ile kendi yöneticilerini kendilerinin seçmesini savunmuş ve bunu her platforma dile getirmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştır.

AKP “Yeni Türkiye” derken; eğitim sisteminde yapılan bu değişikliklerin burada kalmayacağını kamuoyunun çok iyi bilmesi gerekiyor. Eğitim sisteminde daha yapılacak çok iş var, bunlar: “Zorunlu rotasyon, esnek çalışma, performansa dayalı ücretlendirme, eğitimin özelleştirilmesi”  ile devam edecek. Müdür atamaları bu anlamda çok önemli. Eğitim emekçileri tarafından sadece birkaç kişinin yer değiştirmesi olarak görülmemeli ve değerlendirilmemelidir. Müdür atamaları, eğitim/öğretim sahasını temizleme ve baskılama için araçtır ve eğitim emekçilerini “Terbiye etmek” için kullanılacağının işaretidir.”

 

2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI

25/09/2014 TARİHİNDE GÖREVLENDİRİLEN OKUL MÜDÜRLERİ

 

SIRA

AD - SOYAD

GÖREVLENDİRİLDİĞİ OKUL

1

Mesut HOŞGÖR

Beyendik İlkokulu

2

Osman YAĞCI

Keşan Lisesi

3

Ali KURTKAPMAZ

Kurtuluş İlkokulu

4

Ayşe ÖZ

Safiye Erol Mesleki ve Teknik And. Lisesi

5

Avni KARADEMİR

Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu

6

Zeki BOZ

Süleyman Şah İmam Hatip Ortaokulu

7

Ayfer ÖZDEN MİLET

Sevgi Ana Okulu

8

Necdet ŞEN

Anafartalar İlkokulu

9

Tahir KARACA

Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik And. Lisesi

10

Erdinç ERDEMİR

Rasim Ergene Ortaokulu

11

İsmail TAŞDELEN

Abdül Şavur İlkokulu

12

İlyas CENGİZ

Orhaniye Ortaokulu

13

Latif ÖZENÇ

İlhami Ertem Mesleki ve Teknik And. Lisesi

14

Ziya DİKİCİ

Yekta Baydar Ortaokulu

15

Nihat PAZARLI

Çamlıca İlkokulu

16

Feyzullah KOÇAK

Mesleki Eğitim Merkezi

17

Alper GÜLER

Raşit Efendi İlkokulu

18

Ertan BADEM

Öğretmenevi ve A.S.O.

19

Naim NORCU

Yusuf Çapraz And. Lisesi

20

Hayati GÜLVER

Rehberlik ve Araştırma Merkezi

21

Kenan BARAN

İnönü İlkokulu

22

Hüseyin BERKEL

Yenimuhacir İlkokulu