HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Projeyle ilgili açıklama yapan Saz, “Projemiz 6 gün süreyle dolu dolu etkinliklerle devam ederek tamamlanacak.TÜBİTAK desteği ile ekonomik ve sosyal nedenlerle doğayla iç içe olamamış öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmek, keşfederek, deneyerek öğrenmelerini sağlayıp merak duygularını, öğrenme isteklerini artırmak, doğaya ilişkin algılarını değiştirerek bilimsel bakış açıları oluşturmak, doğal süreçler konusunda bilgi edinmelerine olanak sağlamayı amaçlandığını belirterek, “Bu projeyle ilgili olarak  Çanakkale 18 Mart  Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Keşan Belediyesi ,Keşan  İlçe Jandarma Komutanlığı, Keşan İlçe Orman Müdürlüğü, Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü de destek verecekler” dedi.

İlhan Saz, projenin 18- 23 Ekim tarihleri arasında uygulanacağını da vurgulayarak, “18 Mart Üniversirtesi’nde Prof. Dr. Ali İşmen, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Güher, Dr. Mustafa Kaya, Dr. Necmettin Güler, Orman Yüksek Mühendisi Özge Akçapınar, Ziraat Mühendisi İlknur Ayvaz, Oryantring Eğitmeni Galip Aydın ve Proje Yürütücüsü Filiz Ulacanlı da projede öğrencilere kendi baranşları ile ilgili sunum ve eğitim verecekler.” şeklinde konuştu.

Proje, 18 Ekim’de Keşan’da İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrencilere sunumlarla  uygulandı.

19 Ekim Salı günü Erikli’de, 20 Ekim Çarşamba günü Enez Gala Gölü’nde, 21 Ekim Perşembe günü Gökçetepe’de, 22 Ekim Cuma günü Keşan’da ve 23 Ekim Cumartesi günü Gökçetepe’deki etkinlik ve çalışmaların devam edeceği bildirildi. Etkinliği son gününde Gökçetepe’de kapanış töreni düzenlenerek katılan öğrencilere sertifikalarının verileceği kaydedildi. Projeye TÜBİTAK’tan bir yetkilinin de gözlemci olarak katılacağı ifade edildi.

Açılışa Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Helvacıoğlu, çocukların TÜBİTAK destekli projeyle doğayı keşfederek, deneyimleyerek öğreneceklerini belirterek bu etkinliğin gençler için çok önemli olduğunu belirtti.