Edirne İl Genel Meclisi’nin Enez İlçesi’nin Üyesi Şenol Kılıç, Enez Atatürk İlköğretim Okulu’nun yıkım çalışmalarının başladığını bildirdi. Kılıç, yaptığı açıklamada Enez İlçe Merkezi’nde 2018 öğretim yılında derslik sıkıntısının biteceğini söyledi.

2018 ÖĞRETİM YILINDA MERKEZDE DERSLİK SIKINTISI BİTECEK

Kılıç, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün deprem dayanıklılık testinden sonra tehlike arz eden Enez Merkez’de bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrenim görülmesine son verdini hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Burada öğrenim gören öğrencilerimiz Cumhuriyet İlköğretim okuluna kaydırılmış ve derslik yetersizliğinden öğrenciler sabahçı öğlenci olarak ders görmeye başlamışlardı. Bu durum tabii ki öğrenimde kaliteyi düşürmüştür. Boşaltılan bu okulumuz 2 yıldır yıkılmayı ve yeniden inşa edilmeyi beklemekteydi. Artık nihayet sona gelindi. Yıkım işlemini Edirne il özel idaresi yapacak ve 15-20 Eylül gibi başlanacaktır.”

4,5 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soylutürk okulun yapım ihalesinin 1 Kasım 2016 tarihinde yetiştirilecek olduğu bilgilisini alan Kılıç, “Proje 12 derslikten ibaret olup yaklaşık bedeli 4,5 milyon TL’dir. Ayrıca Karabekir Caddesi üzerinde yapılması planlanan 2 derslikten oluşacak Ana Okulu için arsa çalışmaları devam etmektedir. Bu cadde üzerindeki eski halk eğitim binasına ait arsayla eski liman Başkanlığı olarak kullanılan arsanın birleştirilmesi için yazışmalar devam etmektedir.” dedi.

Enez bölgesindeki okullarla ilgili açıklamalarına devam eden Kılıç, Enez lisesinin tuvalet ve lavabolarının, Hasköy İlköğretim Okulu’nun kalorifer kazanının değişeceğini ve Büyükevren İlk Öğretim Okulu’nun ihata duvarının yapılacağını kaydetti.