Enez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çevre bilincini geliştirmek amacıyla eğitim öğretim yılı içerisinde bir dizi çevreci proje başlatıyor.

ATIK KAĞIT TOPLAMA

Enez İlçe Milli Eğitim’den alınan bilgiye göre ilk uygulanacak proje Atık Kağıt Toplama” projesi. Enez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerde var olan çevre bilincini geliştirmek, öğrenci ve velilerin çevreye sahip çıkmalarını sağlamak, çevre kirliliğine dikkat çekmek için “Atık Kağıt Toplama” projesi geliştirilmiş olup, ilçe okullarında uygulamaya başlattı.

Proje doğrultusunda öğrenci ve velilere yönelik olarak; eğitici seminerler, çevre kirliliğini önleyici bilgiler, atıkların değerlendirilmesi ve geri dönüşüm üzerine bilgilendirici çalışmalar düzenlenecek.

HATIRA ORMANI VE SAHİL TEMİZLEME

Ayrıca Enez İlçe Milli Müdürlüğü proje dönemi içerisinde Orman Haftasında “Hatıra Ormanı” oluşturma ve 5 Haziran Dünya Çevre Gününde “Sahil Temizleme” etkinliklerine yer verilecek.

Projeye aktif olarak katılan öğrenciler ödüllendirilecek; ödül olarak öğrencilere magnet, rozet, kitap, top, hediye çeki, bisiklet dağıtılacak, ayrıca 12 öğrenci 12 velinin katılacağı İstanbul Gezisi düzenlenecek.