Enez’de Trakya Üniversitesi’ne bağlı bir Meslek Yüksekokulu açılması için “Enez Meslek Yüksekokulu Kurma, Geliştirme ve Destekleme Derneği” kuruldu. Enez ilçesinde, Trakya Üniversitesi’ne bağlı bir Meslek Yüksekokulu açılması için her türlü çalışmayı yapmak, gereği halinde Yüksekokul için bina ve yer kiralamak ve buna bağlı olarak açılacak tesis ve işletmelerine katkıda bulunmak, okul için gerekli olan ders araç gereçleri ile demirbaş eşyaları almak ve onarımlarını yaptırmak, okuldaki her türlü sosyal, kültürel, sportif ve eğitim amaçlı çalışmalara maddi yardım sağlamak amacıyla bir dernek kuruldu.

DERNEK’İN GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Kurucu üyeleri; Eczacı Abdullah Bostancı (Belediye Başkanı), Celal Karakaş (Emekli öğretmen), Vedat Uzun (İlçe Milli Eğitim Müdürü), Emine Tüzün (Avukat), Nalan Yörüker (Avukat), Mehmet Kurt (Esnaf), Yusuf Ocak (Spor Kulübü Başkanı) olan dernek, Enezliler tarafından ilgi ve takdir ile karşılandı. Kuruluş işlemleri tamamlanan Dernekte “Geçici Yönetim Kurulu”nun da görev bölümü yaptığı, Abdullah Bostancı’nın Başkan, Celal Karakaş’ın Başkan Yardımcısı, Mehmet Kurt’un Yazman, Yusuf Ocak’ın Sayman, Vedat Uzun’un Üye olarak belirlendiği açıklandı. Başkan yardımcısı Celal Karakaş, Enez’de yıllardır bir yılan hikâyesine dönen Yüksekokul meselesinin bir an önce sonuçlandırılması için hiçbir siyasi amaç gütmeden, Enez’deki bütün dinamikleri harekete geçireceklerini ve bu işi mutlaka başaracaklarını söyledi. Kaymakamlığın, Belediye Başkanlığının, resmi kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, esnaf, işçi, memur ve halkın tam desteğinin alındığını ve Yüksekokulun açılması için Derneğe üye kayıt etmeye başlayacaklarını belirtti.

BOSTANCI: “ENEZ’DE YÜKSEKOKUL AÇILMASI İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂN VARDIR”

Belediye Başkanı ve aynı zamanda derneğin de başkanı olan Eczacı Abdullah Bostancı da “İktidar partisi belediye başkanı olarak hükümet desteğini de arkamıza alacağız ve Edirne milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Rektör, Dekan ve Öğretim Üyeleri ile de görüşerek desteklerini isteyeceğiz” dedi. İlk etapta Enez Belediye binasının bir katının Yüksekokul açılması için tahsis edilebileceğini de söyleyen Bostancı, “Enez’de Yüksekokul açılması için her türlü imkân vardır” dedi. Tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ve hedefi turizm olan Enez’in on bin dekar imar hinterlandı, 28 km sahili ve 8.000 adet planlı projeli villası bulunmaktadır. Bu kadar geniş potansiyeli bulunan Enez’in yaz nüfusu 80-100 bini bulmakta, kış nüfusunun ise kısa sürede 25-30 bini geçeceği tahmin edilmektedir. Açılacak olan Yüksekokulun Enez’e ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyük katkısının olacağı gibi, tarihsel derinliği, ekolojik özellikleri vb pek çok özellikleri olan Enez’in de öğrencilere çok şeyler katacağını belirtti.