Halk Eğitim, açılacak kursları “Alan Taraması”yla belirliyor

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de yıl içerisinde açılacak kursları “Alan Taraması” yöntemiyle belirlemek için çalışmalara başladı.

Konuyla ilgili olarak, dün, gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, “Alan Taraması çalışmasıyla bölgemizdeki eğitim ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Bunun ardından, hangi kursların açılması gerektiğine karar verip, planlama aşamasına geçiyoruz. Kurslarımız ekim ayı başından itibaren açılmaya başlayacak. Yapılan tarama sırasında kurslar tanıtılarak, o mahallenin ya da bölgenin ne tür kursa ihtiyaç duyduğu belirleniyor.” dedi.

“HEDEFİMİZ MESLEK EDİNDİRME KURSLARINI ÇOĞALTMAK”

Kula, daha sonra, ana hedeflerinin, vatandaşlara meslek edindirmeye yönelik kursların sayısını artırmak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların istihdamına yönelik ve özelikle tarımsal alandaki kurslara önem veriyoruz. Seracılık, bahçecilik, hayvancılık, besi ve süt inekçiliği, keçicilik bunların başında geliyor.”

“TEKSTİL KURSİYERLERİNDE GERİ DÖNÜŞÜM OLMADI”

Eralp Kula, sözlerinin ilerleyen bölümünde ise, “Kursların ekonomiye ve üretime katkısı konusunda geri dönüşüm sağlanıp sağlanmadığı” konusundaki soruya ise, “Biz açtığımız kursların bilhassa tarımsal olanlarında geri dönüşüm sağladık. Seracılık ve bahçecilikle ilgili kurs alanlar bunları hayata geçirecek girişimlerde bulundular. Ancak bizi hayal kırıklığına uğratan olay ise mahallelerde açtığımız, düz dikiş makinecilik kursuna katılıp, belge alan bayanlarımızın, tekstil atelyelerine gidip çalışmamalarıdır. Oysa biz onların istihdam edilmesini istiyorduk ama onlar çalışmadılar. Bütün üzüntümüz bu!” şeklinde cevap verdi.